AKTUELNO

Boris Milošević radi skandaloznu stvar i na ovaj način duboko vređa i ponižva čitav srpski narod, smatra Linta.

Hrvatska će 5. avgust obeležiti nizom manifestacija kao danom pobede, ali vest koja je ovih dana broj jedan i u Srbiji i Hrvatskoj je prisustvo potpredsednika hrvatske vlade Borisa Miloševića iz Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) koji je najavio da ide u Knin na proslavu 25-godišnjice „Oluje“.

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta gostujući u Novom jutru TV Pink osudio je ovaj potes SDSS-a i Borisa Miloševića.

- Ovo je jedna sramna i nemoralna odluka SDSS-a, na čelu sa Miloradom Pupovcem. Skandalozno je da Milošević prisustvuje nekom ovakovom činu. U Kninu se proslavlja proterivanje Srba iz cele Hrvatske, ali i iz BiH. Hrvatska vojska je izvršila agresiju i tamo, ako se sećate, u Glamoču, Grahovu, Drvaru... Boris Milošević radi skandaloznu stvar i na ovaj način duboko vređa i ponižva čitav srpski narod – smatra Linta ističući da njihovo prisustvo u Kninu neće da utiče na poboljšanju odnosa Hrvata i Srba.

- Ne tiče se „Oluja“ samo proteranih Srba sa hrvatske teritorije, već se tiče čitavog srpskog naroda. U Kninu će biti Ante Gotovina i to je poražavajuće – dodaje Linta.

Istoričar Saša Adamović kaže da njega prisustvo Miloševića u Kninu ne iznenađuje.

-Jasno je da je „Oluja“ veliki zločin. Odluka Borisa Miloševića je nerazumna i suluda. Međutim, ne iznenađuje – kaže on.

#Miodrag Linta