AKTUELNO

Dekan fakulteta za studiije "Edukos" prof. dr Miroslav Bjegović rekao je da je akcija "Oluja" bila udružen zločinački poduhvat ili projekat, vojno-policijska akcija organizovana od strane državnog vrha sa ciljem da se Srbi proteraju sa svojih vekovnih ognjišta.

Bjegović kaže da je tome u prilog idu i transkripti koje smo imali prilike da čujemo sa Briona gde se govori kako ta akcija treba da izgleda, bez obzira što je bila potpomognuta i organizovana od strane američkih generala.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ono što mogu da kažem nakon 25 godina, da vojnički Krajina nikada ne bi bila savladana da nije bilo onog drugog čina, a za mene je taj čin izdaja srpskog naroda iz Krajine i povlačenje ka Srbiji - rekao je on i dodao da je sav taj narod dalje upućen ka Kosovu sa nekim drugim ciljem.

Bijegović je ocenio da je takav ishod dešavanja u Krajiini, sigurno dogovoreno, ali da je to, kako dodaje, "naša tužna i bolna istina o kojoj se ne govori".

- Na današnji dan svi komandanti bataljona u ličkom korpusu, gde sam bio, na referisanju su dobili zapečaćene koverte, koje je trebalo otvoriti ujutro u 5 sati i postupiti po naređenju. Naređenje je bilo povlačenje na rezervni položaj u dubinu 20 kilometara, a to maltene ulazite na područje Republike Srpske.

Urednik portala "Embargo" Predrag Jeremić istkao je povodom odlaska Borisa Miloševića na proslavu operacije "Oluja" da "jedna lasta ne čini proleće" i da on neće moći ništa da promeni u tim odnosima.

Foto: TV Pink Printscreen

Jeremić ističe da Svetska zajednica ćuti i dalje ćuti što se prosleve "Oluje" tiče.

-Nema nikakvog dekreta, osude, pokazuje licemerje i stalno koristi Srbe kao neku kantu koju mogu da šutiraju i bacaju i da sa njom rade šta hoće - ocenio je on.

Kako kaže, sve ono što nije dozvoljeno svim narodima sveta i što se bore da im se ne dešava, srpskom narodu, dodaje može sve, to da se dešava.

#Akcija

#Hrvatska

#Oluja

#Proslava