AKTUELNO

Predsednik RS je političkom ujdurmom nazvao odluku Ustavnog suda BiH da taj entitet u roku od šest meseci izabere drugi datum.

Milorad Dodik je kazao da postoje dve mogućnosti za Bosnu i Hercegovinu - da postoji na osnovu Dejtonskog sporazuma ili da se bez njega razviju nezavisne države.

On je za RTS naveo da Republika Srpska poštuje Ustav Bosne i Hercegovine i politički sistem koji proističe iz Ustava, ali da ne poštuje nasilje međunarodne zajednice.

- Ne poštujemo nasilje međunarodne zajednice, kao što ne poštujemo ni današnje saopštenje američke ambasade koja je napala Dan Republike, time je povredila i Republiku Srpsku i srpski narod, potpuno nepotrebno, jer Srbi poštuju Ameriku i njene nacionalne datume - rekao je Dodik.

On je dodao da su "kvalifikacije" koje je američka ambasada iznela danas povodom proslave Dana Republike "neprihvatljive i uvredljive".

Dodik je dodao da je zahvalan Srbiji na podršci koju je pokazala danas, dolaskom Vlade Srbije u Banjaluku na proslavu Dana Republike.

- Mi volimo sve što je Srbija, a sve što je Bosna i Hercegovina za nas je moranje - kazao je Dodik.

Autor: G.N.

'