AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte - Sjedinjenih Američkih Država, VelikeBritanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i šefom Delegacije Evropskeunije u Srbiji, sa kojima je razgovarao o evropskim integracijama Srbije, predstojećim izborima i situaciji u regionu, navodi se u saopštenju predsednikove službe za saradnju sa medijima.

Sagovornici su zaključili da je važno da izbori budu održani u dobroj izbornoj atmosferi i da sve stranke imaju fer kampanju, kao i da glasači budu motivisani da izađu u što većem broju.

Tema razgovora bio je i prošlonedeljni video konferencijski sastanak EU Zapadni Balkan, kao i zastoj dijaloga sa Prištinom, vladavina prava isituacija u regionu. U otvorenom, konstruktivnom i sadržajnom razgovoru istaknuto je da treba raditi na dobrim susedskim odnosima u cilju pune stabilizacije političkihprilika u regionu.

Ambasadori zemalja Kvinte i šef Delegacije EU izrazili su zadovoljstvoborbom protiv zarazne bolesti KOVID-19.Predsednik Vučić zahvalio je na pomoći EU i SAD, koju smo dobili tokompandemije, i obavestio ambasadore o ekonomskoj situaciji i programu zaoporavak privrede nakon pandemije.

#Aleksandar Vučić

#Sastanak

#kvinta

'