AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i šefom Delegacije Evropske unije, sa kojima je razgovarao o sastanku o Zapadnom Balkanu održanom u Berlinu prošle nedelje, susretu sa visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini, kao i zastoju dijaloga sa Prištinom.

Foto: Tanjug

Razgovor je bio otvoren, konstruktivan i sadržajan. Predsednik Vučić je rekao da se Srbija, bez svoje krivice, nalazi u teškoj poziciji i da ne razume ni uvođenje taksi od strane Prištine, ni donošenje novih rezolucija protiv Srba i srpskog naroda.

Foto: Tanjug

Prestavnici zemalja Kvinte i Evropske unije pozvali su predsednika Srbije na uzdržanost i nastavak ozbiljnog i odgovornog rešavanja problema u regionu u cilju pune stabilizacije političkih prilika.

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić je rekao da će se Srbija ponašati racionalno i ozbiljno, te da će, čim Priština ukine takse, nastaviti razgovore sa kosovsko-metohijskim Albancima pod okriljem Evropske unije.

#Aleksandar Vučić

'