AKTUELNO

Predsednički kandidat Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović rekao je u izjavi za pink.rs da član njegovog izbornog štaba, koji je uložio prigovor na kandidaturu Luke Maksimovića, Miroje Jovanović i njegova porodica dobijaju pretnje. Osim Jovanoviću preti se i članovima Narodnog slobodarskog pokreta.

Inače, Jovanović je naveo 18 tačaka u svom prigovoru.

- Nakon prigovora avokata Jovanovića na nepravilnosti vezano za kandidaturu Luke Maksimovića usledile su stalne pretnje koje doživljavaju Jovanović i njegova porodica. Jovanović je RIK-u dao zakonsko obrazloženje da na listi Maksimovića nije sve bilo ispravno. Posle toga usledile su stalne pretnje. Dobio je na stotine poruka u kojima se preti njemu i njegovoj porodici – ističe Parović.

Prema njegovim rečima, i dok su bili u policiji da daju izjavu o pretnjama, na telefon Jovanovića stizale su poruke.

-Brojevi pretplatnika uzeti su u istragu policije. Vrag je odneo šalu ako su dozvoljene pretnje linčom, koje doživljava Jovanović. “Kako će da živiš”, “Kako tvoja deca”, “Vešaćemo vas na bandere”, “Čuvaj glavu”... Samo su neke od poruka koje su poslate Jovanoviću – rekao je Parović.

Parović kaže i da je na sajtu Samo Jako, Luke Maksimovića, postavljena video igrica „Pocepaj Miroja i njegovu žalbu“ u koj se odseca glava Miroja Jovanovića.

-Policija je prikupila sve informacije i istraga je u toku – rekao je Parović i pozvao ostale predsedničke kandidate da osude pretnje smrću funkcioneru NSP Miroju Jovanoviću. Parović i Jovanović tvrde da iza svega stoje simpatizeri i Maksimovićevi saradnici.

-To više nije smešno. Ako je (Maksimovićeva kampanja) počela kao ironičan pokušaj da se pokaže naše društvo, to više nije smešno, jer su pale pretnje - rekao je Parović.

Funkcioner NSP Miroje Jovanović dodao je da je prigovor uložio jer je, gledajući direktan prenos sednice RiK-a, uočio nepravilnosti u Maksimovićevoj kandidaturi, a da je sada, zbog pretnji, pod policijskom zaštitom. Kako tvrdi organizovana grupa mu je hakovala elektronsku poštu, fejsbuk profil, slali sendviče na kućnu adresu... On je dodao da je preteće pozive dobio i u trenutku kada je u policijskoj stanici veštačen njegov telefon. -Pravo na glasanje, kandidovanje i podnošenja prigovora su izjednačeni u pravnom sistemu i ovo je kao da me je neko posle glasanja zvao i pitao za koga sam glasao i napao zbog toga - rekao je Jovanović. Jovanović je ponovio da osnovano sumnja da iza pretnji stoje Maksimovićevi simpatizeri i saradnici i pozvao tog predsedničkog kandidata da ga u tome demantuje.

#Miroslav Parović

#Političar

#Ubistvo

'