AKTUELNO

Miroslav Parović, predsednik Narodnog slobodarkog pokreta i predsednički kandidat, smatra da je sve bilo spremno da se još u izbornoj noći krene u jedan vid protesta, sličnih ovim koji se organizuju u Beogradu. Prema njegovim rečima, protesti su u interesu NATO pakta i njihovih izvršioca koji žele da destabilizuju Srbiju.

Pravi se destabilizacija zemlje

- Po samim zahtevima protesta vidi se da su ti protesti ranije pripremani. Sada je postalo potpuno nevažno da li je Aleksandar Vučić imao 55 odsto ili 1,04 odsto. Dakle, vi ste sada potpuno relativizovali izborni proces. Tok sa političke stabilnosti ste skrenuli u haos i imate jednu lavinu koja kreće. Kome to jedino može da bude u interesu? To je vrlo jednostavan odgovor. Jedino može da bude u interesu NATO paktu i njihovim izvršiocima posla, to su soroševske NVO organizacije, i to su šiptarska i crnogorska mafija. Zašto je to njima u interesu? Pravi se destabilizacija zemlje - rekao je Parović i dodao:

- Jedan dan protesti dobijaju liberalnu konotaciju, a drugi dan nacionalnu konotaciju. Prvi dan ruše Zid plača ispred Skupštine, a drugi dan sviraju Marš na Drinu. Ja sam čestitao Vučić i poželeo mu da uspešno vodi Srbiju. Šta sam trebao da poželim da uništi Srbiju. Devet kandidata Vučiću nije čestitalo pobedu, a najmanje četvorica: Radulović, Obradović, Janković i Jeremić sve vreme su pričali o ovome što se događa. Davali su logističku podršku protestima, sada daju političku podršku. Ovo je organizacija NATO pakta, političkih grupacija Obradović-Janković-Radulović-Jeremić, i raznorazne ekipe koje ovde postoje.

Masa jede Luku Maksimovića, poturaju im novu priču!

Parović smatra da postoji jedna nevidljiva ruka koja upravlja tim protestima, i da nema spontanog okupljanja kako se to želi predstaviti.

- Vi iamte profesionalne revolucionare koje su ovo radile i u Srbiji 2000., Gruziji, Ukrajini i širom sveta. Vi imate profesionalnce poput Srđe Popovića i drugih. Ako ste pogledali njegovu knjigu o tome kako se vrše revolucije, baš ovakva kakva se kod nas sada dešava, onda ste mogli da vidite jedno poglavlje o tome da se svaka vlast autoritativnog tipa razbija humorom. To on piše. Imali ste i fenomen Belog Preletačevića na izborima koji je bio platforma da se okupi mladi svet politički neaktivan, oko pospredne platforme. A onda sutradan preko te platforme, bez Luke Maksimovića koji se ogradio od protesta, ali ne može ništa toj masi. Sada ta masa jede njega. Samo je trebalo da se regrutuju te snage, da se mladi ljudi oko njega okupe, a da im onda ovi profesionalci, upravo iz knjige Srđe Popovića poture novu priču – ističe Parović.

Većina stvari identična

Stefan Stamenkovski iz Srpski sabor Zavetnici rekao je da se iz ovoih poslednjih dešavanja vidi mustra za obojene revolucije i da je ovo početak jednog protesta koji je dugo pripreman.

-Ako napravimo paralele sa situacijom pred petoktobarske promene, sa situacijom u Ukrajini od pre tri godine, videćete da je većina stvari identična – ističe Stamenkovski i dodaje:

-Izuzetno je važno da u ovom trenutku svi društveno odgovorni pojedinci od političara, preko javnih radnika, preko medija, građanima Srbije objasne šta se zapravo dešava.

#Dveri

#Miroslav Parović

#Protest

'