AKTUELNO

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je posle sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosova da će se zajednički boriti protiv ove kriminalne odluke.

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je odluka prištinskih vlasti da prisvoje nepokretnu imovinu Srbije, SFRJ i AP Kosova, i pravno i faktični ne sprovodiva i ostaje samo mrtvo slovo na papiru.

Foto: Tanjug

- Danas je na sastanku sa srpskim predstavnicima zaključeno da ćemo se boriti jedinstveno protiv ove kriminalne odluke i svim pravnim sredstvima stati na put bezakonju.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je i da će Vladi Srbije predložiti da na narednoj sednici poništi protivpravnu odluku prištinskih vlasti o prisvajanju imovine Srbije, kojom oni žele da legalizuju "otimačinu".

Đurić je na konferenciji za novinare posle sastanka sa političkim predstavnicima Srba sa KiM podsetio da je vlada takvom odlukom uspešno zaštitila državne i nacionalne interese prilikom pokušaja Prištine da otme Trepču.

Naveo je da je Priština odluku donela 1. marta, bez konsultacija sa predstavnicima Srba a da je, kaže, stidljivo objavljena pre dva dana na sajtu kosovske vlade. On je rekao da očekuje jasnu reakciju međunarodne zajednice na tu, kako kaže, kriminalnu odluku sa istom žestinom kao što je reagovala na pokušaj donošenja odluke o formiranju takozvane vojske Kosova.

Poručio je da je reč o kolosalnoj pljački i otimačini na koju Srbija nikada neće pristati te da će Vlada i predstavnici Srba sa Kosova u toj borbi biti jedinstveni. Djurić je naveo i da razume predstavnike Srba s Kosova koji kažu da fizički neće dozvoliti uzurpaciju javnih preduzeća u pokrajini.

Odluka kosovske vlade da se sva nepokretna imovina registrovana na ime SFRJ, Srbije i AP Kosovo registruje na ime Kosova kao vlasnika,  bila je povod današnjeg sastanka direktora kancelarije za Kim Marka Đurića i političkih predstavnika Srba sa Kosova.

Foto: Tanjug

Na osnovu odluke Vlade koju je potpisao Isa Mustafa sva nepokretna imovina registrovana na ime SFRJ, odnosno Republike Srbije i Autonomne Pokrajine Kosovo, registruje se na ime Republike Kosovo kao vlasnika imovine, objavljeno je na sajtu kosovske vlade.

#Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju

#Marko Đurić

#Nepokretna imovina

#Priština

'