AKTUELNO

Aleksandar Čotrić, potpredsednik SPO, komentarišući to što je prvi deo isporuke od šest sistema "Pancir S1" koje je Srbija naručila od Rusije, stigao u našu zemlju, kaže da Srbija poslednjih godina snažno jača na ekonomskom, političkom i diplomatskom planu, te da je sasvim logično da se povećava i odbrambena moć zemlje.

- Za to su se stekli uslovi, sada finansije mnogo bolje stoje i mi raspolažemo potrebnim novcem za nabavku isključivo odbrambenih sistema. Srbija vodi miroljubivu politiku u regionu i šire i želi da ima dobre odnose sa svim svojim susedima – rekao je Čotrić u Novom jutru TV Pink.

Kako kaže, prošlost nas uči da je zemlja koja je vojno moćna poštovana i ona može da obezbedi svom stanovništvu prosperitet.

- Ovi odbrambeni sistemi treba da štite naše nebo – istakao je Čotrić.

Kako kaže, Srbija vodi politiku vojnog neutraliteta i imamo dobru saradnju i sa NATO-om i sa odbrambenim savezom formiranim oko Rusije.

Foto: TV Pink Printscreen

- Imamo zajedničke vojne vežbe. Srbija balansirano nabavlja odbrambene sisteme i sa istoka i sa zapada i nema razloga da se bilo ko ljuti jer mi želimo da odbranimo nezavinost i integritet Srbije - ocenio je Čotrić.

Prema njegovim rečima, Srbija je pored Pancira nabavila i Mistrale iz Francukse, a to je dogovor koji je postignut prilikom posete francuskog predsednika Emanuela Makrona.

- Srbija jedina u regionu uspeva da vodi tako izbalansiranu politiku dobrih odnosa i sa istokom i sa zapadom, što nam daje i mogućnost privlačenja stranih investicija i povećanja životnog standarda - kazao je Čotrić.

Darko Zlojutro, novinar, kaže da je bitno da u poslednjih godina imamo priliku da vidimo mnogo dobrih stvari koji se dešavaju za našu zemlju.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovo su dobre stvari i dobre vesti za Srbiju. Kada uz to uzmemo da se ceo svet interesuje za našeg Miloša, Lazara, za produkte srpske vojne industrije. Srbija posle niza godina tavorenja, kada smo slušali vesti i topljenjima tenkova u Smederevu, a sada imamo čime da se podičimo – ocenio je Zlojutro.

Kako kaže, Pancir je jedan od boljih odbrambenih sistema i budućeg agresora nateraće da stavi prst na čelo pre bilo kakve pomisli da napadne Srbiju.

#Aleksandar Čotrić

#Darko Zlojutro

'