AKTUELNO

Zoran Đorđević, ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja rekao je za Pink da je u Srbiji obeležen Svetski dan socijalne pravde i da je u Republici Srbiji pitanje socijalne pravde i jednakosti važno pitanje.

- Vlada Republike Srbije i resorno ministarstvo na čijem sam ja čelu vodi računa o tome. Obeležavajući taj dan mi smo dnas pozvali diplomatksi kor i želeli smo da kažemo da kao država želimo da se izborimo sa siromaštvom - naveo je Đorđević.

Kako je ministar ukazao, cilj Vlade Srbije je da se u narendim godinama izbori i bude bolja od nekih zemalja Evropske unije po stopi siromaštva.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mislim da postoje realne osnove i realna očekivanjam za tako nešto, s obzirom da naša zemlja kada je u pitanju ekonomija postiže dobre rezultate. To je segment koji treba da se prelije na siromašne i mi ćemo u budućem periodu to svakako i činiti - kazao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, kako bi se to ostvarilo, nije potrebno samo povećati plate i penzije.

Foto: TV Pink Printscreen

- Moramo da brinemo i o tome da iskorenimo siromaštvo jer ono iz godine u godinu generiše probleme koji se javljaju u nekim novim oblicima. Time moramo svakako da se pozabavimo - rekao je ministar.

Kako je on objasnio sedam odsto stanovništva ima problem sa siromaštvom.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ja verujem da oni pozitivni trendovi koji postoje u ekonomiji, i sve ono što mi činimo kada je u pitanju iskorenjivanje siromaštva pružanjem jednkaih mogućnosti za sve, mogućnost zapošljavanja, pad nezaposlenosti, prekfalifikacije doprinosi njegovom smanjenju. Naša želja je da oni koji su pripadnici ranijih kategorija dobiju prvi priliku za zapošljavanje - naglasio je on.

Ministar je objasnio da se prilika nudi onom delu građana koji su najčešće ili na granici siromaštva ili pripadaju siromašnim slojevima.

#Emisija Pravac

#Zoran Đorđević

'