AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je danas u Beogradu sa novopostavljenom direktorkom Dečijeg fonda Ujedinjenih nacija (Unicef) u Srbiji Reginom de Dominicis i zahvalio na podršci u unapređivanju sistema socijalne zaštite koju ta organizacija pruža Srbiji.

- Cilj Vlade Srbije jeste veća briga o deci bez roditeljskog staranja. Želimo da se saradnja sa Unicefom proširi i unapredi u svim oblastima u kojima postoji potreba za sistemskim i strateškim rešenjima, s obzirom da predstavlja jedan od ključnih partnera u oblasti zaštite dece - rekao je Đorđević, saopštilo je ministarstvo.

On je dodao da se u narednom periodu očekuje i donošenje novog Zakona o zaštitniku prava deteta.

Regina de Dominicis istakla je da Srbija predstavlja pravi primer odgovorne i humane politike kada je reč o upravljanju migracijama.

Zahvalila je Đorđeviću na izuzetnim naporima radi ostvarivanja bezbednosti i boljih uslova za decu iz grupe socijalno ugroženih kategorija, navodi se u saopštenju.

- Oduševljeni smo svim naporima koje Srbije ulaže u zaštiti dece, a posebno uvođenjem usluge porodični saradnik i intenzivnim radom za borbu protiv nasilja u porodici i nasilja nad decom - rekla je direktorka Dečijeg fonda Ujedinjenih nacija u Srbiji.

#Srbija

#Zoran Đorđević

#deca

'