AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Filipom Rikerom, v.d. pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja.

Predsednik Vučić juče je doputovao u Minhen gde će učestvovati na 56. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji (MSC 2020), a imaće i niz bilateralnih sastanaka sa svetskim zvaničnicima.

Vučić se jutros sastao sa Filipom Rikerom, v.d. pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja, objavljeno je na njegovom Instagram profilu "buducnostsrbijeav".

Sastanku su prisustvovali i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić i američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri.

Vučić danas učestvuje na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

Takođe predsednik Srbije razgovaraće, između ostalog, sa šefom radne grupe za Zapadni Balkan u nemačkom Bundestagu Davidom Vadefulom, ali i savetnikom nemačke kancelarke Angele Merkel za spoljnu politiku i bezbednost Janom Hekerom.

Vučića očekuju, zatim, razgovori sa šefom kineske diplomatije Vangom Jiem, kao i predstavnicima više evropskih zemalja, te sa Johanesom Hanom, zaduženim u Evropskoj komisiji za budžet i administraciju.

Izvršni direktor Atlantskog saveta, Dejmon Vilson, i Ricard Mur, politički direktor u Forin ofisu takođe su na spisku Vučićevih sagovornika, odnosno bilateralnih susreta u bavarskoj prestonici.

Predsednik Srbije učestvovaće i na okruglom stolu o bezbednosti na Balkanu "Koordinacija, saradnja, konsolidovanje? Podsticaj napretka zemalja Zapadnog Balkana", kao i na panelu sa investitorima.

Predsednika Srbije Aleksandra Vučića danas u Minhenu čeka, po sopstvenom priznanju, jedan od najnapornijih radnih dana, pošto će punih 16 sati, skoro do ponoći, imati važne sastanke u okviru Bezbednosne konferencije, ali je smisao svih tih sastanaka, pored ostalog, što vode percepciji Srbije kao zemlje povoljnog poslovnog ambijenta i atraktivne destinacije za investitore.

#Aleksandar Vučić

#Filip Riker

#Minhen

#Sastanak

'