AKTUELNO

Ambasador Entoni Godfri uručio je predsedniku Vučiću ličnu čestitku predsednika povodom Dana državnosti, navodi se na Instagramu predsednika Aleksandra Vučića "buducnostsrbijeav".

U čestitki se kaže:

"Poštovani g. Predsedniče, američki narod i ja lično upućujemo najtoplije čestitke Vama i srpskom narodu povodom proslave Dana državnosti, 15. februara, navodi se u čestitki predsednika SAD.
Sjedinjene Države i Srbija dele zajedničku viziju vaše zemlje, viziju koja je zasnovana na produbljivanju regionalne saradnje, jačanju demokratskih institucija, mirnom rešavanju razlika među susedima i izgradnji bolje budućnosti za građane Srbije.
Normalizacija odnosa sa Kosovom treba da ostane prioritet na vašem putu evropskih integracija. I ubuduće se možete osloniti na podršku Sjedinjenih Država na putu ostvarenja vašeg cilja – članstva u Evropskoj uniji, kao i u naporima u sprovođenju reformi koje će biti neophodne kako biste do tog cilja stigli.
Želim Vam radosnu proslavu Dana državnosti i radujem se još bližem partnerstvu naših dveju zemalja.
View this post on Instagram

Ambasador #SAD Entoni Godfri uručio je predsedniku Vučiću ličnu čestitku predsednika #SAD @realdonaldtrump povodom Dana državnosti. U čestitki se kaže: "Poštovani g. Predsedniče, američki narod i ja lično upućujemo najtoplije čestitke Vama i srpskom narodu povodom proslave Dana državnosti, 15. februara. Sjedinjene Države i Srbija dele zajedničku viziju vaše zemlje, viziju koja je zasnovana na produbljivanju regionalne saradnje, jačanju demokratskih institucija, mirnom rešavanju razlika među susedima i izgradnji bolje budućnosti za građane Srbije. Normalizacija odnosa sa Kosovom treba da ostane prioritet na vašem putu evropskih integracija. I ubuduće se možete osloniti na podršku Sjedinjenih Država na putu ostvarenja vašeg cilja – članstva u Evropskoj uniji, kao i u naporima u sprovođenju reformi koje će biti neophodne kako biste do tog cilja stigli. Želim Vam radosnu proslavu Dana državnosti i radujem se još bližem partnerstvu naših dveju zemalja. S poštovanjem, Donald Tramp"

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Srbija obeležava Dan državnosti 15. februara.

#Aleksandar Vučić

#Dan državnosti

#Donald Tramp

#Instagram

#čestitka

'