AKTUELNO

U sklopu predizborne kampanje za predstojeće izbore Srpska napredna stranka održaće miting u Mladenovcu.

18.55 - Predsednički kandidat SNS Aleksandar Vučić zahvalio se pristalicama SNS koji nisu uspeli da uđu u Halu, istakavši da su pred nama turbulentna vremena u regionu.

Foto: Tanjug

- Predsedvnici stranih zemalja najavili da će Albanci na KiM mimo i svog Ustava da donesu odluku o osnivanju takozvane kosovske vojske. Dobio sam informaciju od Ministarstva spoljnih poslova da su naši hrvatski prijatelji tražili ambasadora Srbija da dođe u njihovo Ministarstvo spoljnih poslova da izraze protest zbog podizanja spomenika Milanu Tepiću. Čeka me verovatno put u Sarajevo u narednih nekoliko dana gde će biti svi sa Balkana. Hoću da idem tamo jer na taj način štitim ineterse Srbije - istakao je Vučić.

Mogu da pritiskaju koliko hoće, Srbija se nikad neće saglasiti sa takozvane vojskom Kosova, poručio je Vučić.

- Mogu sa svima da razgovaram, ali Srbija zna šta su granice. Pritisci su veliki i potrebno nam je čvrsto i snažno rukovodstvo da našem narodu obezbedimo sigurnu budućnost - istakao je Vučić.

Foto: TvPink Printscreen

Predsednik SNS i premijer Srbije je rekao da je nedavno imao teške razgovore sa Federikom Mogerini, ali da je u tim razgovorima uvek zastupao interese Srbije. - Uvek sam se borio za Srbiju, za Kosovo, za Republiku srpsku, i nisam kao oni, napadao svoju državu. Borio sam se i za njih i boriću se za njih - rekao je Vučić aludirajući na sastanak sa Mogerinijeve sa predstavnicima opozicije.

Kako je rekao, kandidovao se za predsednika da bi sprečili one koji su čerupali Srbiju da se na vlast vrate.

Foto: Tanjug

Vučić je rekao da za SNS nije strašno i da izgubi na izborima i dodao da su opozicioni kandidati rekli i pre izbora da žele jednu glavu. On je pozvao građane da se ujedine i da obećao da će se boriti za budućnost Srbije i da će dati sve od sebe da pobedi opozicione kandidate.

18.43 - Predsednik SPS Ivica Dačić je istakao da ovo nisu izbori za jednog čoveka, već za Srbiju. Ovo je pitanje kome dajemo ključeve naše zemlje, istako je Dačić i dodao da postoji samo jedan izbor i samo jedno ime - Aleksandar Vučić.

Foto: TvPink Printscreen

- Potreban nam je nastavak politike koja nas je izvukla iz dosovskog blata. Oni jednima drugima ne veruju zato i ima toliko kandidata - dodeo je Dačić, navodeći da će pre Narodni muzej biti završen nego što će opozicioni kandidati pobediti na izborima.

Srbija je jaka onoliko koliko je stabilna. Zbog toga Vučić nije samo naš kandidat, već kandidat naroda. Ovde nema političkih razlika. Pozivam se iz SPS da nastupimo zajednički na predsedničkim izborima, nema dileme glas za Vučića je glasi i za SPS. Siguran sam da će i pored prljave i teške borbe pobeda biti velika, poručio je Dačić.

18.34 - Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin je istakao da Srbija stoji pred izborom da se vrati u prošlost ili da stane uz čoveka koji je zaustavoio propadanje zemlje.

- Nije slučajno što u isto vreme Bakir Izetbegović pokušava da optuži Srbiju za genocid, u Makedoniji je uslov za formiranje vlasti osuda Srbije za 1912. u Bujanovcu se traži intervencija Albanije, a Hašim Tači najavljuje vojsku, a Srbija baš u takvom trenutku izabere najboljeg - poručio je Vulin.

Foto: TvPink Printscreen

- Srbija zna da on može da vodi Srbiji dalje. To je njegova obaveza, a naša želja- istakao je Vulin.

18.25 - Član predsedništva SNS i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je da ujedinjeni dosovski kandidati Jeremić, Janković i Radulović hoće da nas vrate u vreme najveće korupcije, kada su fabrike propadale, a narko dileri bili glavni investitori.

Foto: TvPink Printscreen

- Tako nešto ne smemo da dozvolimo, zato je Vučić narodni kandidat. On je od prvog dana pokazao da može domaćinski da se upravlja državom. Dao nam je snagu da se izborimo sa kriminalcima, a zahvaljujući njemu nema povlašćenih i svi koji stave ruku u vaše džepove za to će odgovarati. Važno je kao nikada do sada da podržimo narodnog kandidata Alekasandra Vučića i da se ne vraćamo u prošlost, već da nastavimo u budućnost. Pobeda Vučića je pobeda Srbije - rekao je Stefanović.

Stefanović je poručio da građani ne smeju dozvoliti da "dosovski i kvazidosovski" kandidati vrate državu u prošlost. Stefanović je na predizbornom mitingu u Mladenovcu pokazao izveštaj Verice Barać o kontroli medija u Srbiji od 2008. do 2011. i istakao da je siguran da u vreme prethodne vlasti niko nije mogao da pročita "ni slovo" tog izveštaja.

A nije mogao, objasnio je Stefanović, zato što se u izveštaju navodi da je Savet za borbu protiv korupcije prikupio podatke da se nad medijima u Srbiji vrši snažan politički pritisak, da je nad njima uspostavljena potpuna kontrola, da ne mogu da se dobiju objektivne informacije i da mediji izveštavaju selektivno.

18. 20 - Miting SNS počeo je intoniranjem himne Srbije.

18. 15 - Predsednički kandidat SNS Aleksandar Vučić je okupljenim građanima rekao da je njegov posao da radi za svoju zemlju i svoju državu, istakavši da će ukoliko bude izabran, svoj posao raditi pošteno, marljivo i odgovorno i da će, kao i uvek, štititi Srbiju.

- Dovoljno je da poslušate šta govore moji protivkandidati, poslušajte šta su rekli u poslednjih nekoliko dana, o svojim susretima sa Federikom Mogerini, govore samo kako su se žalili na vladu i državu, a ja sam branio Srbe na Kosovu, Srbe u RS i državu Srbiju, rekao je Vučić. On je dodao da je protiv njega 10 kandidata, ali da on nema problem sa tim i da ih se nije uplašio. ", poručio je Vučić.

Dođite, ovde je više energije i snage, poručio je predsednik SNS.

18.10 - Lidera SNS Aleksandar Vučića je ispred Sportskog centra "Ljubomir Ivanović Gedža'" , na kiši, dočekalo je nekoliko hiljada ljudi pošto je hala već bila dupke puna.

Foto: TvPink Printscreen

Kandidat SNS na predsedničkim izborima 2. aprila biće lider te stranke Aleksandar Vučić.

#Aleksandar Vučić

#Mladenovac

#SNS

'