AKTUELNO

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana direktoru Infrastrukture železnice Miroljubu Jevtiću, dok će ostala trojica osumnjičenih za davanje mita braniti sa slobode.

Hapšenje Jevtića pokazuje da u Srbiji nema zaštićenih, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

-Hapšenje Miroljuba Jevtića nije nikakva teorija zavere, niti čišćenje SNS, policija je obavila posao perfektno – rekao je predsednik Srbije.

-Uhvatila ga je policija, bog zna koliko je radila operativnu obuku, uhvatila je čovekasa parama na licu mesta. Napravila je veliki posao, pokazala da će da hapsidirektore javnih preduzeća kada ih uhvati sa parama na licu mesta – rekao jeVučić sinoć u emisiji „Hit tvit“, dodajući da neće da ulazi dalje da se ne bimešao u postupak.

On je naglasio da nije čuo da je Zoranu Mihajlović bilo ko pominjao i da je sasvim siguran i ubeđen da ona sa tim nema nikakve veze.

Međutim, beogradski mediji povezuju ministarku Mihajlović sa celim slučajem, tako „Srpski telegraf“ sa naslovom „Zoranu brane od apsa“ piše da je od zapadnih centara moći stigao nalog da Mihajlovićeva ne sme biti uhapšena.

Kako piše ovaj list, hapšenje Jevtića biće iskorišćeno da predsednika Srbije optuže za politički progon.

Informer piše da je Jevtić prvo optužio Zoraninog partnera Vladimira Atanackovića, koji je, kako pišu otimao milione, a da je naknadno sve to demantovao.

Izvor tog lista tvrdi da je tužilaštvo „traljavo“ odradilo posao, odnosno da tužilac nije saslušao Jevtića odmah po hapšenju kao i da nisu koristili službenu belešku policije.

Mihajlović: Ni na koji način nisam učestvovala i nemam nikakve veze sa optužbama zbog kojih je uhapšen Jevtić

-Ni na koji način nisam učestvovala i nemam nikakve veze sa optužbama zbog kojih je uhapšen v. d. generalnog direktora "Infrastrukture železnice Srbije" Miroljub Jevtić, rekla je juče potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović.

-Razočarana sam ponašanjem direktora Jevtića i svime što mu se stavlja na teret. Pozdravljam rad državnih organa u rasvetljavanju svih činjenica vezanih za ovaj slučaj. Po tome se vidi da Srbija danas nije više ista zemlja kao što je bila - navela je Mihajlovićeva u saopštenju.

-Od nadležnih pravosudnih organa očekujem da urade sve što je u skladu sa zakonom, a ja sam im dostupna u svakom trenutku - dodala je ona.

#Zorana Mihajlović

'