AKTUELNO

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Igoru Stamenkoviću, osumnjičenom za krađu testova sa male mature.

Kako saznaju beogradski mediji, Stamenkoviću je pritvor određen kako ne bi uticao na svedoke i iz bojazni da može ponoviti krivično delo.

On se na današnjem saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem.

- On je iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu - precizirao je za njegov branilac Dimitrije Ilić.

Očekuje se odluka tužilaštva da li će predložiti sudu da Stanenkoviću odredi pritvor.

Stamenković se tereti da je izvršio krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delo oduzimanje tuđe stvari.

Foto: Privatna arhiva

Policija je ranije saopštila da se on sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Nakon toga je, kako se sumnja, otišao u toalet gde je test uslikao telefonom, a potom je taj primerak bacio u ve-ce šolju i uništio ga.

Policija je navela da je osumnjičeni to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu i mu pomogao da lakše položi zavšrni ispit.

Takođe, kako dodaje policija, sumnja se da je uz pomoć sina, rešeni test iz matematike došao do njegovih drugara i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć vajbera, delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola. Policija je navela da je osumnjičeni to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu i mu pomogao da lakše položi zavšrni ispit. Takođe, kako dodaje policija, sumnja se da je uz pomoć sina, rešeni test iz matematike došao do njegovih drugara i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć vajbera, delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

Pročitajte još: TESTOVI ZA MALU MATURU ČUVANIJI OD ZATVORA! Gosti 'Pravca' do detalja objasnili proceduru, ali i to KAKO je došlo do njihovog 'curenja'

#Pritvor

'