AKTUELNO

Jedan od lidera crnogorskog Demokratskog fronta Andrija Mandić rekao je da postoje informacije da su planirani incidenti ako predsednik Srbije Aleksandar Vučić dođe u Crnu Goru i istakao je značaj njegovog jučerašnjeg govora.

- Informacije postoje da su planirali incidente i mislim da se desila jedna veoma važna stvar. Godinama se vodi kampanja o najboljim odnosima predsednika Srbije i predsednika Crne Gore, da oni imaju neki zajednički plan, i ova reakcija Duška Markovića, reakcija Đukanovića, reakcija DPS-a i ta kanonada napada po predsedniku Srbije, kao i prizivanje NATO pakta da zaštiti ugroženu crnogorsku zastavu mislim da je najbolji odgovor i među onim mojim sunarodnicima u Crnoj Gori koji su podlegli takvoj kampanji u prethodnom periodu – kazao je Mandić u Novom jutru TV Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

- Vrlo je važno da ljudi vide kako crnogorska vlast reaguje na predsednika Srbije. Predsednik Srbije je na taj napad odgovorio onako kako smo mi dugo čekali da odgovori lider srpski iz Beograda – dodao je Mandić i istakao da je Vučić rekao da će stati iza svojih sunarodnika i da je to obradovalo Srbe u Crnoj Gori jer se to prvi put dešava.

Kako kaže, sada je mnogo snažnija opozicija u Crnoj Gori nego što je to bilo ranije.

- Srbija je najmoćnija država u regionu, predsednik Srbije je najmoćnija ličnost u regionu i stoji uz svoj narod. To je vrlo važna poruka – naglasio je Mandić.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da ne ide u posetu Crnoj Gori na Badnji dan zato što, kako je rekao, ne želi nikakvo izazivanje sukoba niti da daje alibi crnogorskom režimu da kaže da je to napad na nezavisnost i ustavni poredak. 

#Aleksandar Vučić

#Andrija Mandić

'