AKTUELNO

Nekadašnji muftija islamske zajednice u Srbiji kaže da vlas u Beogradu žmuri na malverzacije političara u Sjenici i Tutinu.

O predstojećim predsedničkim izborima i aktuelnim događajima u Raškoj i južnoj Srbiji govorio je Muamer Zukorlić, predsednik Bošnjačko-demokratske zajednice.

-Mi tek treba da razgovaramo sa Aleksandrom Vučićem o zajedničkom učešću na predsedničkim izborima. Ukoliko budemo našli zajednički jezik, ne vidim razlog da ne podržimo kandidata Srpske napredne stranke za predsednika Srbije - rekao je Zukorlić, gostujući u Jutarnjem programu televizije Pink.

On je komentarisao i poslednje događaje u vezi sa Kosovom i Metohijom i političke istupe pojedinih političara, pre svega Sulejmana Ugljanina, koji je javno priznao Kosovo kao državu.

-Moj konkurent Sulejman Ugljanin misli da škodi Srbiji, ali on na taj način škodi i Bošnjacima. Ja ne podržavam stav koji on iznosi o Kosovu. Ja zastupam politiku mira i poverenja na Balkanu. Ugljaninova politika je destruktivna i štetna, ali nisam za to da mu se zabrani političko delovanje. Beograd reguje samo kad bude povređen ovako nekim potezom kao što je to bio poslednji Ugljaninov, a žmuri na njegova dela u Sjenici i Tutinu, na krađu glasova na izborima i tome slično - rekao je nekadašnji muftija.

Bez stava o Haradinaju

-Ne znam kako će odlučiti sud u Kolmaru koji danas donosi odluku o Ramušu Haradinaju, ali uvek sam tvrdio da nije dobro da se Bošnjaci mešaju u pitanja između Srba i Albanaca sa Kosova. Bošnjaci imaju dosta veza sa Albancima sa Kosova, i krvne i druge, ali ne žive na istom području i nije dobro da se upliću u sve to. Ja se uzdržavam od komentara o pitanju Haradinaja - rezervisan je Zukorlić.

On dodaje da se još od 90-tih vodi borba između njegova dva konkurenta i njega, ali da bi voleo da se nađu zajedno u nekoj emisiji.

-Građani Sandžaka zaslužuju da vide Rasima Ljajića, Sulejmana Ugljanina i mene za istim stolom. Ja bih voleo da uporedimo argumente, lako je pričati kada onaj drugi nije tu. Siguran sam da imamo dosta toga da kažemo o aktuelnim događajima, ali verujem da njih dvojica ne mogu protiv mojih argumenata - konstatovao je Zukorlić.

S.A.

#Aleksandar Vučić

#Izbori

#Muamer Zukorlić

'