AKTUELNO

Padavine u Srbiji izazvale su porast vodostaja na brojnim rekama, a situacija je najgora u Tutinu, Novom Pazaru i Sjenici, gde je evakuisano 12 ljudi.

Vanredna situacija proglašena je u opštini Prokuplje zbog rasta reke Toplice i izlivanja bujičnih vodotoka, saopštio je agenciji Beta zamenik komandata Opštinskog štaba za vanredne situacije Miroljub Paunović.

On je rekao da za sada nema većih problema, ali se narednih sati očekuje dalji porast nivoa Toplice.

Obilne padavine koje su zahvatile našu zemlju, a kojih je najviše bilo na području rasinskog i topličkog okruga, na području Kruševca, Kuršumlije, Prokuplja i Tutina i pored otežane vožnje, za sada nisu bitnije uticale na prohodnost glavnih i frekventnijih puteva. Međutim, vozačima se savetuje da na putevima u ovim područjima, kao i na putevima u južnim i jugoistočnim krajevima Srbije, gde se prema najavama RHMZ očekuje obilnije padavine tokom noći.

- Pored mokrih kolovoza, vozače upozoravamo i na moguće, manje, nanose zemlje i blata na kolovoz, što dodatno utiče na klizavost puta, a upozoravamo vozače i na opasnost od odrona na putevima kroz useke i klisure, što poredstvalja još jednu opasnost u vožnji - saopštava AMSS.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta.

Vreme zadžavanja na grančnim prelazima je relativno i često promeljivo, upozoravaju iz AMSS.

S. P.

'