AKTUELNO

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović izjavio je danas,u pauzi međustranačkog dijaloga uz posredovanje Evropskog parlamenta (EP), da se dosta uradilo na popravljanju izbornih uslova i da nema dilemu da je ostvaren vidan napredak.

"Glasaćemo za izmene i dopune zakona koje će unaprediti izborni proces", rekao je Đukanović novinarima ispred Skupštine Srbije i dodao da su voljni da prihvate i druge smislene predloge.

On je rekao i da predstavnici EP nisu iznosili primedbe. Komentarišući negodovanje pojedinih stranaka što se održavaju odvojeni sastanci sa Savezom za Srbiju (SZS), Đukanović je rekao da nije baš u redu da idete po kafana mada razgovarate sa političkom opcijom od sedam do osam procenata.

"Ako je gospodi iz EP to važno, nemam ništa protiv", rekao je Đukanović i pozvao ih da odu do Radio-televizije Srbije i vide blokadu zgrade.

Upitan o bojkotu izbora, on je poručio: "Ko hoće ne izboreneka ide, ko neće ne mora".

Đukanović je dodao da SZS ne ide na izbore jer ne može da pobedi i da veruje da im je zahtev pobeda na izborima.Na pitanje da li je SNS spremna da prihvati odlaganje izbora ako to bude zahtev, Đukanović je rekao da im ne pada na pamet o tome da raspravljaju.

"Kako da odložimo izbore, hoćete da kršimo Ustav i zakon", naveo je Đukanović.

#Vladimir Đukanović

'