AKTUELNO

Poslanik srpske napredne stranke Vladimir Đukanović oštro je odgovorio na sramna pisanja niskotiražnog lista "Kurir".

Naime, Đukanović je za nemački servis Dojče Vele u duelu sa Marinkom Tepić govorio o raznim temama, pa su se dotakli i teme Kosova, a na pitanje novinara da li treba podržati Haradinaja i da li je Tači predesdnik autonomne pokrajne? Đukanović jasno odgovorio da je Kosovo autonomna pokrajina di da tako kaže Ustav.

-Vi morate da razgovarate. Čudi me da ne pitate kako je tom Haradinaju neko uopšte dopustio da se kandiduje? I kako ga je uopšte pustio onaj sud u Francuskoj? A kada je već izabran, šta da radite? Ako sarađujete nije dobro, a ako ne sarađujete imate problem. To je situacija u kojoj birate manje zlo - rekao je za Dojče Vele Đukanović, a Rodićevi novinari su njegove reči spinovale i stavile da je Đukanović rekao da je "krvnik Haradinaj manje zlo" što uopšte nije rekao, niti pomenuo,

Foto: Printscreen

Đukanović se putem portala Pink.rs obratio Rodiću rekavši da ono što je napisano u "Kuriru" apsolutno nije tačno, kao i da je "jadno i da ne postoji ništa odvratnije nekoga diskreditovati stavljajući mu u usta nešto što nije rekao".

Foto: Printscreen

-Ali, to pokazuje do koje faze je došao Aleksandar Rodić. On, koji je, što svi znaju, hrvatski i albanski saradnik, dokazao da je dotakao samo dno.  - naglasio je Đukanović.

Đukanović, kako je naglasio, takvim ljudima kao što je Rodić i onima koji izmišljaju tekstove po njegovom nalogu neće uputiti ni jednu ružnu reč, ali da će ih iskreno žaliti i poručiti im da su dotakli dno takvim spinovanjem i javno ih pozivao da citiraju takvu izjavu.

#Aleksandar Rodić

#Vladimir Đukanović

'