AKTUELNO

Vidljiva je velika nervoza na frontu na kom se nalazi opozicija zbog toga što građanski protesti nisu dali rezultate, a Savez za Srbiju ima zanemarljivo malu podršku građana, rekli su gosti TV Pink.

Dušan Stojaković, urednik ekonomske rubrike ''Večernjih novosti'', rekao je da je nasilan pokušaj upada lidera Dveri Boška Obradovića u prostorije Skupštine Srbije uz korišćenje jarbola sa zastavom Republike Srbijie potpuno neprimerno.

Foto: TV Pink Printscreen

- Jako je teško ući u glavu takvim ljudima. Prosto mi je neverovatno da on preko skupštinske govornice, preko direktnog prenosa ne može da kaže bilo šta što poželi i da skrene pažnju na ono što misli da je loše u ovom društvu. Ne vidim razlog da se takva situacija ne koristi - zapitao se Stojaković.

Kako je on objasnio ovakav nasilan čin je pokazatelj da je u pitanju pokušaj pravljenja neke vrste haosa.

- Ja bih zaista voleo da se nešto tako ne desi. Nama je građanskih sukoba preko glave, mi imamo i okruženje koje nije nimalo prijatno - rekao je Stojaković.

Stojaković je ukazao da je vidljiva velika nervoza na opozicionom frontu pošto građanski protesti nisu dali očekivane rezultate.

- Ti građanski protesti su skoro pa pred raspadom. Ispovest Jelene Anasonović potvrdila je sve ono što je naša "tabloidna" štampa tvrdila. Jasna je stvar da je Anasonovićka potvrdila da tu postoji neki haos - rekao je on i dodao da ovakvi građanski protesti nemaju nikakvu vrstu ozbiljne organizacije.

Vladimir Marinković, potpredsdednik Skupštine, rekao je da je Boško Obradović čovek koji promoviše fašističku politiku.

Foto: TV Pink Printscreen

- Oni nemaju politiku, nemaju program sa kojim mogu da izađu pred građane Srbije. Toliko o patriotizmu da rušite Narodnu skupštinu, da sa zastavom vaše zemlje Republike Srbije pokušate da razbijete staklo. To je strašno, to je fašizam. Samo mu je falila kanta benzina da dođe da zapali - rekao je Marinković.

Kako je on naveo, rezultati istraživanja javnog mnjenja pokazali su da ceo SzS nema više od osam do devet odsto podrške građana.

Bolja bilateralna saradnja SAD i Srbije

- Klima je mnogo bolja, a ono što sada radimo, i što ćemo raditi u narendom periodu je da dobijemo što više prijatelja u američkom kongresu. Sada je struktura kongresmena takva da ima puno onih koji ne znaju mnogo o našem regionu, ne znaju mnogo ni o Srbiji, a ni o konfliktu na Kosovu i Metohiji - rekao je Marinković i dodao da su kosovski Aalbanci potpuno oubustavili i blokirali natavak dijaloga sa Beogradom. Kako je on ukazao kosovski Albanci imaju jasan cilj da sve ono što je srpsko 'potru, kao i da se na Kosmetu sistematski proganjaju podjednako Srbi i srpski funkcioneri.

Foto: TV Pink Printscreen

- Oni ovu zemlju smatraju kao svoju prćiju, kao svoj plen gde su oni izgubili interese pre sedam godina, prvenstveno finansijske interese. Vratili bi se upravo samo zbog toga da bi ostvarili svoje interesen interese tajkuna i određenih grupa - rekao je Marinković i dodao da to nije nikakva tajna.

Prema njegovim rečima SzS se na svaki mogući način bori i delegira kako ne bi došlo do održavanja redovnih parlamentarnih izbora u martu naredne godine iako u tome nemaju podršku ni građana Srbije, a ni međunarodne zajednice.

- Oni žele da se naprava neki incident, ne daj bože neko krvoproliće. Mi se uzdamo u naše nadležne organe da kao i do sada rade svoj posao. Koliko god oni ekstremni bili, koliko god oni fašisti bili, oni su građani naše zemlje. Mora da postoji crvena linija, a Boško Obradović mora da odgovara za skrnavljenje zastave Republike Srbije i za napad na Narodnu skupštinu - rekao je Marinković.

#Boško Obradović

#Narodna skupština Republike Srbije

#SAD

#incident

'