AKTUELNO

SzS je ponovo pokazao svoju prirodu i neizlečivu želju da se dokopa vlasti bez izbora, ocenjuju gosti "Novog jutra", dodajući da je očigledno da je ovaj deo opozicije ozbiljno nervozan i svestan rejtinga koji je po njih u najmanju ruku katastrofalan.

Na poziv Boška Obradovića i Dragana Đilasa, nekoliko desetina pristalica Saveza za Srbiju okupilo se sinoć ispred zgrade Javnog servisa, kako bi sprečili predsednika Srbije Aleksandra Vučića da gostuje u emisiji.

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

- Savez za silovanje ponovo je juče pokazao svoju pravu prirodu – ocenjuje Saša Milovanović, direktor "Srpskog telegrafa". Dodaje da rejting SzS nastavlja da pada, te im odgovara da se pred narodom predstave kao žrtve, a da bi to uspeli, potrebno je da izazovu bilo kakav nered koji će im poslužiti kao dokaz da je aktuelna vlast represivna. 

Foto: TV Pink Printscreen

Milovanović podseća da za vreme ove vlasti niko nije uhapšen, pretučen, ubijen, dok je za vreme prethodnih vlasti bilo i mrtvih na protestima. Kaže da je najgora slika o SzS poslata onda kada su juče u prve redove podmetnuli tri devojke, čime je zloupotrebljena omladina. 

Sve što su uradili dosad uradili su protiv Srbije i njenog naroda. Oni bez plana, programa i rešenja žele da dođu na vlast, i to bez izbora, a sve sa ciljem da nastave da pljačkaju i kradu. Testere u Javnom servisu, vešala na Terazijama, jučerašnji gogađaj... sve ovo dokaz je da po svaku cenu žele krvave glave! Rekao bih da to nije budućnost Srbije – ocenjuje Milovanović za „Novo jutro“.

Istoričar Saša Adamović kaže da sinoćnje scene nisu ništa novo i da smo ih već nekoliko puta bili svedoci. Ovo je, ocenjuje, znak da je deo srpske opozicije u ozbiljnim problemima, jer im rejting neprestano pada, pa su došli u situaciju da im je bojkot jedino rešenje. 

Foto: TV Pink Printscreen

- Kada bi izašli na izbore, bili bi potučeni do nogu, pa bi bilo potpuno jasno da nemaju nikakvu političku snagu. Setimo se, to su svi "veliki" politički lideri koje je na izborima pobedio Beli Preletačević, politički lik koji zapravo i ne postoji. Umesto da su tada pokupili svoje krpice i napustili politiku, oni i dalje ne odustaju i trude se da po svaku cenu ponovo sednu u fotelje – kaže Adamović.

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, ocenjuje da je sinoćnji događaj bio jedan od onih za koje se kaže "posle ovog nema goreg i glupljeg".

Foto: TV Pink Printscreen

- Ipak, uspeli su da iznenade svojom kreativnošću, pa su napravili sačekušu predsedniku Republike koji je krenuo na intervju, a sve to na perfidan i kukavički način, jer Vučića nisu dočekali lideri opozicije, već su podmetnuli neku decu i sakrili se iza njih. Činjenica da se presreće predsednik i da se onemogućava u obavljanju svog posla, bez presedana je u demokratskom svetu. Ne sećam se da se to dešavalo u delovima planete koji su demokratski – kaže Krstić za Pink. 

Ceo razgovor sa gostima "Novog jutra" pogledajte u nastavku:

#Nebojša Krstić

#Novo jutro

#Saša Adamović

#Saša Milovanović

'