AKTUELNO

Istočni kraj Koridora 10 od Niša do granice sa Bugarskom biće kompletno završen sutra, a otvaranje je zakazano za 9. novembar.

Zoran Drobnjak, direktor JP Putevi Srbije za Novo jutro je ovo potvrdio ističući veliki značaj ovog autoputa. Zoran Drobnjak, direktor JP Putevi Srbije, za Novo jutro je ovo potvrdio ističući veliki značaj ovog autoputa.

- Po meni je ovaj krak bitniji nego krak ka Makedoniji. Veliki broj teretnih kamiona prolazi kroz Sićevačku klisuru i važan je dobar put. Očekuje se da sav tranzit ka Turskoj ide korz Srbiju, a tu je važan taj deo zemlje – objasnio je Drobljak.

- Putevi su sada kvalitetniji i bolji, ali i bezbedniji, kao i svi do sada što smo uradili – rakao je Drobnjak.

Takođe isitče da će oprema u tunelu Bancarevo, koji je na ovoj deonici, će takođe biti, po svim svetskim standardima.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kao i svi tuneli koji su rađeni u poslednje vreme, i ovaj će biti po najvišim, standardima. Taj tunel je dugačak oko dva kilometra, nije to malo, imali smo i jedno klizište koje je bilo zatevno – rekao je on.

Drobnjak kaže da kada ovaj deo bude otvoren vozači će mnogo brže i bez dodatnih zadržavanja moći da dođu do željene destinacije.

- Nigde neće biti zastoja. Vozači će u Beogradu uzimati karticu, i nakon toga mogu da voze bez stajanja. Naplatne rampe Naisus i Doljevac biće sklonenjene i neće biti više nikakvih zadržavanja. Srbija je geografski na najboljem položaju i sav transport ići će preko nje – naglasio je Drobnjak.

Da podestimo, pre Koridora 10 Srbija je dobila još jedan važan auto-put. Deonica, auto-puta "Miloš Veliki" od Obrenovca do Ljiga svečano je otvorena u avgustu ove godine. Sa ranije otvorenom deonicom Ljig–Preljina čini celinu od 103 kilometra auto-puta. Novim putem saobraćaj se izmešta sa "magistrale smrti", Ibarske magistrale, i put od Beograda do Čačka skraćen je na oko sat vremena.

Poljoprivrednici ovog dela Sbrije za TV Pink istakli su da im auto-put “Miloš Veliki” dosta znači jer za kratko vreme mogu sveže proizvode da dovezu do beogradskih pijaca i bez problema ih prodaju.

#Auto-put

'