AKTUELNO

Aktivisti SNS u Knez Mihailovoj uluci organizovali su performan pod nazivom “Đilasov putujući cirkus”, tokom trajanja performansa okupljao se veliki broj sugrađana koji su želeli da zavrte “točak nesreće” i saznaju više o Ćilasovim malverzacijama dok je bio grafonačelnik.

Današnjim performansom članovi Glavnog odobra Srpske napredne stranke Aleksandar Mirković, Damir Handanović i Dragomir Petronijević želeli su da podsete građane na mnogobrojne afere Dragana Đilasa putem kojih je Beograd zadužio za 1,2 milijarde evra, a sebi obezbedio milione.

Foto: SNS Beograd

Aktivisti beogradskog odbora su na šaljiv način i putem igara upiznali građane na Đilasove afere, bogatstvo koje je stekao dok je bio na državnim funkcijama, ali i skrenuli pažnju na ključno pitanje kako neko of 74.000 evra dođe do bogatstva od 25 miliona. Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini grada Beograda Aleksandar Mirković istakao je da je ovaj performans način da podsetimo građane na afere najgoreg gradonačelnika u istoriji Beograda, Dragana Đilasa, koje je ostavio iza sebe.

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

-Građani će danas biti u prilici da zavrte točak nesreće i dobiju izmišljene vaučere sa ciframa koje impliciraju na to da je Đilas ušao u politiku sa 74.000 evra, ali mogu dobiti i 25 miliona, što upućuje na to da je tokom bavljenja politikom stekao toliko bogatstvo, ili možda 630 evra, za koliko je zadužio svakog građanina i Beograd ostavio u minusu od 1,2 milijarde evra - naglasio je Mirković.

Foto: SNS Beograd

On je takođe podsetio i na afere kao što su podzemni kontejneri i Bulevar kralja Aleksandra i istakao da Draganu Đilasu nije stalo ni do Beograda ni do Srbije, već da se dočepa pune kase koju je obezbedila vlast predvođena Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom.

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

-Đilas hoće da nastavi sa mutnim radnjama kako bi sebe bogatio, ali mi nećemo prestati da pitamo kako je kao neuspeli preduzetnik iz Češke došao u situaciju da nakon deset godina bavljenja politikom ima 25 miliona evra - rekao je Mirković i zaključio da su za Srpsku naprednu stranku građani uvek na prvom mestu i da ćemo uvek razgovarati sa njima, jer imaju pravo da znaju kako je Đilas trošio njihov novac.

Foto: SNS Beograd

Foto:

#Beograd

#Dragan Đilas

#SNS

'