AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika je istakao da najviše koristi od briljantne Vučićeve spoljne politike i velikog ugleda koji on lično i naša zemlja uživaju u međunarodnoj zajednici ima srpska ekonomija.

Prvo mesto Srbije na najnovijoj svetskoj rang listi Fajnenšel tajmsa (FT) po privlačenju direktnih grinfild investicija dokaz je uspešnosti ekonomske i međunarodne politike koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je večeras zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je istakao da najviše koristi od briljantne Vučićeve spoljne politike i velikog ugleda koji on lično i naša zemlja uživaju u međunarodnoj zajednici ima srpska ekonomija.

- Kada se predsednik Republike sastane sa kineskim predsednikom ili premijerom, ruskim ili francuskim predsednikom ili nemačkom kancelarkom to je poziv kompanijama iz ovih zemalja da ulažu u Srbiju - ističe Vesić.

Kako kaže, predsednik Vučić svaku svoju međunarodnu aktivnost koristi za privlačenje investitora u Srbiju, a rezultat tog rada je skoro 200 novih fabrika u Srbiji koje su otvorene u vreme njegove vlasti u kojima radi preko 200 hiljada ljudi.

- Beograd se ubrzano razvija zbog uspešne ekonomske politike predsednika i vlade jer činimo 40 odsto bruto domaćeg proizvoda naše zemlje. Zato je danas u Beogradu prosečna plata 575 evra dok je 2013. iznosila 460 evra a danas je nezaposlenost ispod 10 odsto dok je pre šest godina iznosila 24 odsto - zaključio je Vesić.

#Goran Vesić

'