AKTUELNO

Država jedako brine o bezbednosti svih građana i svako treba da se oseća sigurnim, ocenjuje član Predsedništva SNS.

Ljuban Karan kao višegodišnji službenik KOS-a napisao je tekst "Omča za Srbiju" u kome je analizirao moguće scenarije potencijalnog rušenja Aleksandra Vučića sa vlasti. Odjednom je opozicija veoma burno reagovala na njegove navode o mogućoj likvidaciji nekog od opozicionih lidera ili javnih ličnosti što bi se iskoristilo kao napad na vlast. Član predsednišva SNS-a Vladimir Đukanović rekao je da je takav scenario moguć, čak se često dešavao u obojenim revolucijama u svetu.

- Karan je ovo opisivao kao mogući scenario, ali vidim da su se razni opozcioni lideri reagovali, kao da je Karan rekao nešto što za njih nije realno. Takve stvari su se dešavale u mnogim revolucijama. Na primer, u Ukrajini su se ubijali novinari kako bi se srušila vlast. Takve stvari se rade u obojenim revolucijama. To se uvek koristi kao dobar povod da se ruši vlast – rekao je Đukanović koji ističe da je Karan dao određenu procenu na osnovu svog dosadašnjeg iskustva.

On takođe navodi primer ubistva Olivera Ivanovića, pitajući se ko bi imao motiv za to.

- Predsednik države je izašao sa određenim podacima koji pokazuju da je izvesno da su određene albanske strukture to učinile. Ovde je vođena stravična hajka i kampanja ukazujući na srpsku vlast. Zapravo dok ga je neko štitio to je bio Aleksandar Vučić koji mu je davao nesebičnu pomoć – naglasio je Đukanović.

Kako objašnjava, vlast vodi računa o bezbednosti svih građana, ali Đukanović naglašava da posebno mora da se vodi računa o bezbednosti opozcije i novinara koji ih podržavaju.

- Ne daj Bože da se nekom od njih nešto desi – kaže Đukanović koji postavlja i kontra pitanje pojedinim opozcionim liderima koji su reagovali na tekst Karana.

- Zašto ste reagovali ako to nije moguće. Zaista, ovakvi ataci i napadi na vlast loše se odražava na Aleksandra Vučića i njeogvu porodicu – naglašava Đukanović i dodaje:

- Zašto napadati čoveka koji je analizirao mogući scenario, osim ako scenaristi nisu prepoznati. Mislim da je tekst odličan, valja ga pročitati.

#Vladimir Đukanović

'