AKTUELNO

Bura u Paraćinu, posle pretnji koje je predsednik te Opštine Saša Paunović izneo službenici Centra za socijalni rad u telefenskom razgovoru, se ne stišava.

Naime, Paraćinom kruži snimak u kojem Paunović preti jednoj službenici Centra za socijalni rad u Paraćinu, da direktor tog Centra treba da bude izabran. Potreba za novim direktorom javila se posle hapšenja direktorke paraćinskog Centra za socijalni rad i bliske saradnice predsednika Opštine Paraćin Saše Paunovića, a zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Paunović se posle objavljivanja snimka pokušao „oprati“, ali je još više počeo da se „ukopava“ u svojoj laži.

On je na društvenim mrežama objavio i svoju izjavu u kojoj se još više zapetljao „kao pile u kučine“.

Pokušavajući da se „opere“ i da ublaži svoje pretnje iznete u razgovoru sa službenicom, kojoj je zapretio otkazom pominjući premijerku Anu Brnabić i šefa BIA Bratislava Gašića, Paunović kaže da je premijerku ne samo zvao, već i da joj je slao gomilu pisama.

Paunović u svojoj izjavi navodi i da je posle premijerke zvao i Gašića, napisavši da je on potpredsednik SNS-a, a svima je poznato da Gašić nije na toj funkciji već tri godine. U izjavi govori da je jedina greška u razgovoru ta što je Gašića označio državnom, a ne partijskom funkcijom. Zbog toga se Paunović i izvinjava, ne skrivajući svoje laži o tome, kako smo i napisali, da Gašić nije potpredsednik SNS-a. Očigledno da je Paunović namerno pomenuo državnu funkciju Gašića, kako bi službenicu dovoljno zaplašio otkazima. Paunović se očigledno nadao da razgovor neće doći u javnost i da može zloupotrebom, navodeći državne funkcije i imena pojedinih ljudi, doći do svoga cilja.

Paunović vrlo dobro zna, kao i građani, a i svi nosioci funkcija, da su za centralnu Srbiju, zaduženi potpredsednici SNS-a Marija Obradović i Marko Đurić.

Da je u pitanju mobing od strane Paunovića prema službenici Centra za socijalni rad u Paraćinu, govori i to da je on zapretio postavljanjem novog direktora, koji će njoj i ostalima u Centru, koji ne znaju da rade posao, kako je rekao, dati otkaz. Da očigledno Paunović ne zna o čemu se radi i da ne poznaje proceduru, već da ga zanima samo dovođenje novog direktora, vidi se iz samog razgovora.

Posle objavljivanja ovog snimka i pretnji službenici sve više građana Praraćina protestuje na društvenim mrežama tražeći da predsednik Opštine Paraćin snosi odgovornost za pretnje koje je uputio službenici Centra za socijalni rad u toj opštini.

#saša paunović

'