AKTUELNO

Članice Aktiva žena Pokreta socijalista najoštrije osuđuju mizogine poruke na račun državne sekretarke u MUP Biljane Popović Ivković, uz ocenu da se "političko delovanje DOS-a, između ostalog, zasniva i na mržnji prema ženama, a posebno onim ženama koje imaju lični stav i hrabrost da ga javno iznesu".

U saopštenju koje je dostavljeno medijima Aktiv žena ukazuje da je verbalni napad usledio nakon što je najavila da će se uvesti nove mere zaštite žrtava porodičnog nasilja putem sistema narukvica i da će se država još jače i efikasnije obračunati sa nasilnicima koji tuku i maltretiraju žene.

- Ne možemo ništa drugo ni da očekujemo od onih koji tuku vlastitu ženu i tasta pred decom, od onih koji su otimali od dece i porodilja u Beogradu. Od takvih ne može ništa drugo da se očekuje, osim novih napada i uvreda i jedne kontinuirane mržnje - zaključuje se u saopštenju.

Predstavnik SzS Nebojša Aleksić je u nekoliko tvitova na uvredljiv način pomenuo Biljanu Popović Ivković i njenog supruga i naveo da je frustrirana aludirajući na godine njenog muža i da ima "neku emociju" prema Draganu Đilasu.

#Biljana Popović Ivković

#Pokret socijalista

'