AKTUELNO

Narodne poslanice SNS najoštrije su osudile napad na državnu sekretarku MUP-a Biljanu Popović Ivković od strane predstavnika Saveza za Srbiju (SzS), koji su, navode, izneli niz seksističkih i mizoginih izjava na račun njen i njene porodice.

-Nasilje, kao najveća pošast svakog društva, ne može se iskoreniti ukoliko se svi zajedno ne ustanemo i ne borimo protiv toga. Nedopustivo je da oni koji pretenduju da predstavljaju građanke i građane Srbije svakodnevno verbalno napadaju i ponižavaju žene, samo zato što ne dele isto mišljenje sa njima - navele su poslanice SNS u saopštenju dostavljenom medijima.

Jedina politika koju, kažu, 'savez' Dragana Đilasa nudi građanima je politika uvreda, nasilje nad ženama, ponižavanje žena koje su na najvišim funkcijama u državi, fizičko ugrožavanje predsednice Narodne skupštine Maje Gojković, pretnje silovanjem premijerki Ani Brnabić, preko napada na gradske odbornice i žene u upravi Grada Beograda, pa do najnovijih napada na državnu sekretarku MUP-a.

-Ima li kraja nasilju nad ženama koju svakodnevno promovišu i sprovode u delo lideri SzS? Gde je granica takvom ponašanju? Da li je to jedini način političke borbe, obračunavanje sa ženama, neistomišljenicima, promovišući golo nasilje i linč nad ženama? - upitale su poslanice SNS.

Navode da je najnoviji napadi na državnu sekretarku, Biljanu Popović Ivković od strane bivšeg režima predstavljaju tu politiku nasilja nad ženama na delu.

-Da li se tako ponašaju i prema svojim majkama, sestrama, ćerkama, suprugama, prijateljicama? Ili su u pitanju dvostruki standardi, po kojima su ponovo građane Srbije podelili na više i manje vredne, zavisno od toga da li su njihovi politički istomišljenici - navode poslanice.

Svojim delovanjem, ističu poslanice, predstavnici SzS samo povećavaju spiralu nasilja koju su sami pokrenuli, te navode da je krajnje vreme da se zaustave, pre nego što još nekome, kažu, izazovu bol.

Predstavnik SzS Nebojša Aleksić je u nekoliko tvitova na uvredljiv način pomenuo Biljanu Popović Ivković i njenog supruga, te naveo da je frustrirana aludirajući na godine njenog muža i da ima "neku emociju" prema Draganu Đilasu.

Obradović: Ženomrzački komentari-ništa novo za SzS

Potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marija Obradović ocenila je danas da ženomrzački komentari i najnovije uvrede upućene Biljani Popović Ivković, članici Predsedništva SNS, nisu ništa novo za Đilasove pulene iz Saveza za Srbiju.

-Nažalost, navikle smo, mi naprednjakinje, da budemo meta najprimitivnijih i prostačkih izliva besa propalih opozicionara. Nemoć Đilasa, Boška Obradovića i Jeremića da zadobiju pažnju glasača svojim političkim idejama odražava se u svakodnevnom vređanju i ponižavanju žena u Srbiji - saopštila je Obradović.

Prema njenim rečima, danas je to Biljana, juče Ana Brnabić, pre nje Irena Vujović, Maja Gojković...pozivi na linč, vešanje, silovanje - sve da bi nas ućutkali i oterali iz politike. Izdržljivije smo i upornije nego što mislite, kaže potpredsednica SNS, ističući da je nam je bolja budućnost Srbije jači motiv od niskih udaraca kojima svakodnevno zabavljate vaše istomišljenike.

-Žene Srbije čekaju da objasnite svakodnevne gadosti i bljuvotine koje izručujete na nas. Mi, žene, dobro pamtimo i već na sledećim izborima, čućete šta mislimo o vama i vašim uvredama - navela je Obradović.

Vujović: Sramno vređenje žena SzS ne prestaje da šokira

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Irena Vujović izjavila je danas da primitivizam i sramno vređenje žena, koje predstavnici Saveza za Srbiju učestalo promovišu, ne prestaje da šokira.

-Danas im se na meti našla državna sekretarka MUP-a Biljana Popović Ivković. Pitam se dokle će žene na javnim funkcijama, sposobne, vredne i marljive žene o kojima najbolje govore njihov rad i ostvareni rezultati, da budu žrtve frustracije i nerealne političke ambicije predstavnika SzS - navela je Vujovioćeva u saopštenju.

Mislim da je svima jasno, ističe ona, da su uvrede, gadosti i ponižavanje žena politika Đilasa, Jeremića, Obradovića i njihovog SzS. Verbalni napad na Biljanu Popović Ivković je za najžešću osudu, jer žene u Srbiji ne smeju biti objekat za lečenje frustracija i snažno ćemo se boriti protiv toga, saopštila je Vujovićeva.

Tomić Ilić: SzS svaki dan demonstrira mizoginiju

Članica Gradskog odbora Beograd Srpske napredne stranke Ivana Tomić Ilić ocenila je danas da svoju nesposobnost Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović prikrivaju svakodnevnom mizoginijom koju demonstriraju.

-Najoštrije osuđujem očajničke poteze kvazi-opozicione bande SZS na čelu sa Đilasom, Jeremićem i Obradovićem i ostalim pristalicama politike koja se služi najgnusnijim lažima, uvredama, pozivanjima na linč i nasilje nad političkim suparnicima i neistomišljenicima, a naročito konstantim vređanjem žena koje se drznu da ne misle kao oni - saopštila je Tomić Ilić.

Ona ističe da apsolutno podržava članicu Predsedništva SNS Biljanu Popović Ivković, pre svega majku i uspešnu ženu, kako na porodičnom planu tako i na poslovnom, ženu koja odgovorno obavlja svoju dužnost u Ministarstvu unutrašnjih poslova, koja je u službi građana Srbije.

-Seksističke uvrede, pune mržnje i ponižavanja su plod bolesti moralnog posrnuća koju širi opozicija u nadi da će skupiti par jeftinih političkih poena - zaključila je Tomić Ilić.

Malović o verbalnim napadima na Biljanu Popović Ivković

Politika Saveza za Srbiju su isprebijane, silovane, ponižene žene bez prava da pitaju odakle Đilasu 25 miliona evra, kaže Vladanka Malović, član Predsedništva SNS, komentarišući verbalne napade na državnu sekretarku MUP-a i članicu Predsedništva Biljanu Popović Ivković.

-Biljana Popović Ivković je meta napada i najjadnijih uvreda ne samo zato što je lider tog Saveza obični prostak, već zato što je imala hrabrosti da javno pita Đilasa kako je od 74 hiljade evra došao do 25 miliona evra bogatstva i to u periodu kada je ministrovao i gradonačelnikovao - navodi se u saopštenju koje je SNS dostavila medijima. M

Malović primećuje da je Biljana Ivković "kriva" i da mora biti "ućutkana, ponižena i zastrašena, jer prezire politiku pljačke i rasparčavanja Srbije i jer je pitala Đilasa silnog otkud mu 25 miliona evra, otkud toliki novac na njegovim računima, a ne na računima građana Beograda i Srbije".

-I Đilas i Jeremić i Obradović i svi lideri tog sramnog SzS trebalo je do sada da shvate da nasiljem, zastrašivanjem, uvredama i lažima neće uspeti da zaustave obelodanjivanje svih pljački iz vremena dok su oni gospodarili Srbijom i postajali preko noći i narodne grbače multimilioneri -  poručila je Malović.

Radulović: Prostačko ponašanje lidera SzS za najoštriju osudu

Članica Gradskog odbora Beograd Srpske napredne stranke Andrea Radulović kazala je danas da je prostačko ponašanje lidera SzS-a prema Biljani Popović Ivković za najoštriju osudu.

-Očigledno je manir Ðilasa, Jeremića, Obradovića i njihovih sledbenika mržnja i vređanje žena - saopštila je Radulovićeva.

U nizu svih kleveta, govora mržnje i pretnji nasiljem, ovakve neopravdane uvrede i klevete na račun gospođe Popović Ivković, posle premijerke Ane Brnabić, novinarke Gordane Uzelac, predsednice Skupštine Maje Gojković, samo su dokaz da sve žene koje su hrabre da kažu svoje mišljenje i koje argumentovano ne misle isto kao i oni, postaju predmet linča i verbalnog nasilja, navela je ona.

- Još jednom su dokazali da je jedini plan, program i politika SzS nasil?e i uvrede prema ženama - rekla je Radulovićeva.

#Biljana Popović Ivković

#SNS

#žene

'