AKTUELNO

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Stojčić izjavio je danas da je funkcionalnost pasarele iznad Beton hale neosporna a vrednost 45 puta manja od vrednosti monstruoznog objekta iste namene koji je bivša vlast htela da napravi na tom mestu.

- Apsurdno je pričati o funkcionalnosti pasarele. Ona je glavna pešačka i bicklisticka zelena veza starog jezgra sa Savom i svim rekreativnim sadržajima koje gradim - rekao je Stojčić novinarima nakon konferencije za medije predstavnika opozicionog Saveza za Srbiju na čelu s bivišim gradonačelnikom Draganom Đilasom, a koji su ocenili da je na tom mestu trebalo izgraditi pešački prelaz a ne višestruko skuplju pasarelu.

Pasarela je, dodao je Stojčić, koji je i glavni urbanista Beograda, dokazano i umetničko delo jednog od najznačajnijih svetskih vajara Ričarda Dikona, koji će 11. ili 13. oktobra doći na njeno svečano otvaranje.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

- Sreća je da umetnik takvog kalibra učestvuje u projektu 45 puta jeftinijem od monstruozno velikog objekta kakav je bivša vlast htela da izgradi iznad Beton hale - kazao je Stojčić i dodao da je taj objekat koji bi koštao 45 puta više u funkcionalnom smislu bio isto što i pasarela koju gradi aktuelna vlast.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

Tvrdnja Saveza da je pasarela nepotrebna jer više nema pruge je besmislica, rekao je Stojčić i dodao da je ona važna ljudima s posebnim potrebama i biciklistima da siđu do šetališta i pešacima koji ne mogu da pređu frekventan Bulevar vojvode Bojovića. Aleksandar Mirković, takođe iz SNS, dodao da su kritike na račun pasarele i svega što vlast gradi "dokaz kako najgori gradonačelnik u istorji Beograda Dragan Đilas koristi sve da pokuša da sakrije neposobnost i činjenicu da ništa, ama baš ništa, nije uradio dobro za grad i građane Beograd".

Foto: Tanjug/Tanja Valić

Mirković je ocenio da Đilasu, Vuku Jeremiću, Bošku Obradoviću i ostalim pripadnicima "tog interesnog Saveza ne preostaje ništa drugo, kada nemaju rezultate, nego da lošim spinovima, nezobilnim izjavama i blaćenjem svega što se dobro pokušaju da prikupe neki jeftin politički poen".

#Dragan Đilas

#SNS

'