AKTUELNO

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Milenko Jovanov izjavio je danas da je potpuno netačna tvrdnja Narodne stranke da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će Srbija proizvoditi leteće automobile.

- Istina je da je predsednik Vučić posetu Kini iskoristio i da zamoli naše kineske prijatelje da pomognu Srbiji i da nešto od najsavremenijih, modernih i inovativnih tehnologija dođe u našu zemlju i podigne srpsku privredu - naveo je Jovanov u pisanoj izjavi.

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je ranije danas da najava Vučića o proizvodnji letećih automobila u Srbiji izaziva "ozbiljnu zabrinutost u pogledu njegovog kapaciteta da obavlja najvišu državnu funkciju".

Jovanov je, međutim, ocenio da je upravo zahvaljujući Vučiću, Srbija sa Kinom izgradila "čelično prijateljstvo" koje je rezultiralo ogromnim investicijama u Železaru Smederevo, RTB Bor, Šandong Linglong u Zrenjaninu, kao i izgradnju Pupinovog mosta i puteva.

- A zahvaljujući Jeremiću i njegovom Savezu za pljačku Srbija je mogla da vidi samo kako na delu izgleda međunarodna korupcija i kriminal i ponižavanje naše države na svakom mestu, dok se on bahatio u skupocenim hotelima i vozio privatnim avionima, trošeći milione narodnih para - naveo je Jovanov.

#Aleksandar Vučić

#Automobil

#SNS

'