AKTUELNO

Urednik ekonomske redakcije „Večernje novosti” Dušan Stojaković, komentarišući podmukle poteze Ramuša Haradinaja koji šalje albansku robu na sever Kosova uz pratnju ROSU, i koji time pokušava da prikaže da ne postoji humanitarna katastrofa u južnoj srpskoj pokrajini, kaže da se igranka sa taksama nastavlja.

Stojaković ističe da je Priština prvo proterala srpsku robu, čime je napravila štetu našoj privredi, oštetila i svoje sugrađane, koji ne mogu da kupuju proizvode na koje su navikli.

- Sada kada su ispražnjene sve radnje i kada je snabdevanje došlo u veliki problem, Albanci su napravili novu predstavu u kojoj na silu pokušavaju da naviknu narod na severu na neku novu robu – rekao je Stojaković za Novo jutro TV Pink.

Kako dodaje, to je još jedna podmukla priča kojom bi trebalo da se izvrši pritisak na Srbiju, da prihvati neke aranžmane koji su po planu Prištine.

Foto: TvPink Printscreen

- Zanimljiva je ta humanitarna akcija Prištine, u kojoj sa dugim cevima Srbima doturaju robu. Sledeća varijanta je da ih uz duge cevi teraju da ručaju i obavljaju svakodnevne obaveze. To je jedna prilično teška situacija – smatra Stojaković.

On kaže da se ne može na silu ljudima oteti navika koju imaju i proizvodi koje kupuju, kao i to da Priština sve više postaje deo problema.

Urednik dnevnog lista "Srpski telegraf" Boris Vuković ističe da su takse koje je uvela Priština toliko sramne i neviđene u svetu.

- Kada se ceo svet bori za slobodno tržište i za slobodnu trgovinu, vi imate ovakav potez koji nema ništa drugo za cilj, osim da isprovocira Srbiju i natera je na neke sulude poteze. Dobro je što još uvek Srbija ne reaguje na pogrešan način, što se borimo diplomatskim putem – kazao je Vuković.

Prema njegovim rečima, sve češće su reakcije iz sveta na koje Srbija nije navikla, a kojom se staje „nogom za vrat Prištini“.

Foto: TvPink Printscreen

- Skoro smo imali reakciju iz ambasade Amerike u Prištini, imamo reakciju Makrona koji sve češće govori kako je potrebno sesti za sto, razgovarati, ukinuti takse, sprečiti sve ono što do sada podriva dogovor i sporazum – naveo je Vuković.

Kako dodaje, posledica nerazumnih mera Prištine je da zapadne zemlje imaju sve manje strpljenja za njih.

Više o pomenutim temama saznajte u videu koji sledi:

#Boris Vuković

#Dušan Stojaković

#Kosovo i Metohija

'