AKTUELNO

Otvaranje još jednog pogona fabrike „Meita” u Obrenovcu velika je stvar za Beograd, rekao je šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Aleksandar Mirković.

On je istakao da je to najbolji pokazatelj da Obrenovac, a samim tim i Beograd slede politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a to je ekonomska stabilnost, otvaranje novih radnih mesta, povećanje plata i penzija kao i izgradnja putne infrastrukture jer to je ono za šta se svakog dana borimo, navodi Mirković.

- Prvu godinu rada vlasti SNS obeležile su velike stvari poput rekonstrukcije Trga Republike, asfaltiranje ulica u rubnim opštinama a noćas su počeli radovi na važnim prestoničkim raskrsnicama. Ponosni smo što se toliko važnih prestonićkih projekata realizuje zahvaljujući napornom radu gradskih čelnika - kaže Mireković, i dodaje:

- Kao što smo i obećali, Beograd je danas jedno veliko gradilište, a tome svedoči i činjenica da gotovo ne postoji opština na teritoriji Grada Beograda u kojoj se nešto ne radi ili uređuje.

Mirković je uputio apel sugrađanima da budu strpljivi, kako bi kada radovi budu završeni, svi zajedno mogli da uživamo u novom licu prestonice.

- Radovi u prestonici nailaze na konstantne kritike takozvane opozicije, kaže Mirković i precizirada lider SzS-a Dragan Đilas tvrdi da je on bolje upravljao gradom, Jeremić preti lustracijom i zabranama a Bastać blokira radove i juri radnike. Sve te izjave i postupci su vrhunac licemerja jer dolaze od onih koji su upropastili Beograd - izjavio je Mirković.

Kako kaže, Dragan Đilas je ostavio dug u gradskoj kasi od 1,2 milijarde evra, 15.000 porodica je prevario jer im je duplo naplaćivao vrtiće, i ističe da te dugove danas vraća ova vlast.

- U aferi Bulevar Kralja Aleksandra proneverio je 6 miliona evra, podseća Mirković i dodaje da je u Skupštini grada nekoliko puta pozivao Đilasa da izađe pred odbornike i kaže šta je to on dobro uradio. Međutim, Đilas to nikada nije učionio, a i neće jer već 6 meseci bojkotuje rad gradskog parlamenta, iako za to uredno dobija platu - rekao je Mirković.

Kada je reč o Bastaću, kako kaže, kod njega vlada jedna opšta histerija jer je svestan da se bliže lokalni izbori a da on ništa nije uradio za stanovnike Starog grada.

- U nedostatku rezultata blokiranjem radova u prestonici pokušava da skrene pažnju na sebe, smatra šef odborničke grupe SNS-a - rekao je Mirković.

Mirković kaže da osim neosnovanih kritika, opozicija sada i preti. Posle motorne testere i vešala, Jovo Bakić, kaže Mirković, sada preti mašinkama.

- Neverovatno je da neko ko se navodno bori za slobodu govora uopšte može i da pomisli da negde trba da uđe sa dugim cevima. Zapitao sam se kolika je to mržnja u nekome da zastupa stav da treba ući u RTS i uperiti pušku u nekoga da bi izveštavao onako kako vi mislite da treba - navodi Mirković, i dodaje:

- Jovo Bakić je dao izjavu u policiji i to je pokazatelj da država Srbija garantuje bezbednost svim građanima. Deo opozicije okupljen oko SzS nije osudio Bakićeve pretnje ni juče ni danas i pitam se zašto se niko ne oglašava sada kada se pominju duge cevi i zašto niko ne objašnjava šta to Jovo Bakić hoće sa dugim cevima na RTS-u?

Mirković apeluje na opoziciju da se vrate u normalu i da svoj politički program, ako ga imaju, predstave narodu.

- Neka građani na demokratski način izaberu za šta su, za politiku linča, nasilja i vešala ili za politiku progresa i napretka Beograda i Srbije, poručuje Mirković.

Iako mu pretnje stižu i putem društvenih mreža, šef odborničke grupe SNS-a kaže da se ne plaši nikoga jer ništa loše nije uradio, niti je nekome nešto ukrao.

- U nedostatku političkog programa opozicija preti, a te pretnje meni su motiv da radim još više i da se još jače borim i za Beograd i za Srbiju - rekao je Mirković.

#Aleksandar Mirković

'