AKTUELNO

Beograd u poslednje četiri godine beleži napredak u svim oblastima, a ono što je za građane najbitniji je prosečne plata u gradu porasla na 576 evra, izjavio je danas šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda Aleksandar Mirković.

On je novinarima u centru grada, gde je danas zajedno sa omladinom beogradskog odbora SNS predstavio rezultate rada te stranke, rekao da je u vreme prethodne vlasti prosečna plata u Beogradu bila 460 evra. Takođe je govoreći o rezultatima istakao i da se ravnomerno razvijaju sve beogradske opštine, renoviraju trgovi, ulice, gradi vodovodna i kanalizaciona mreža.

Kako je naveo, dok su Dragan Djilas, Vuk Jeremić, Boris Tadić i "ostala klika Demokratske stranke" vodili Beograd, nezaposlenost je u prestonici bila 25 odsto, a danas je 11 odsto.

- Mi kao odgovorna vlast jesmo zadovoljni ovim rezultatima, ali ne nameravamo tu da stanemo već ćemo se truditi, sledeći odgovornu politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da nastavimo da razvijamo naš grad i da putem investicija, otvaranja radnih mesta, stabilne ekonomije od Beograda napravimo baš onakvu prestonicu kakvu smo dugo iščekivali i sanjali - rekao je Mirković.

Ocenio je da je neverovatno to što oni koji su ranije vodili i "upropastili" Srbiju i Beograd danas pokušavaju sebe da predstave kao dobročinitelje kojima je stalo do Beograda.

- Na svu sreći, građani Beograda i cele Srbije nisu naivni, ne pate od amnezije i jako dobro znaju da je Djilas, dok je vodio Beograd, isključivo i jedino mislio o sebi, svojim interesima i o tome kako da se dodatno obogati - rekao je Mirković i dodao da je Djilas svojim firmama samo u periodu svog mandata obezbedio 500 miliona evra profita.

Mirković je istakao da Beograđani danas imaju odgovornu vlast koja je, kako je rekao, pre svega njihov prijatelj i saradnik.

- Imaju ljude koji Beograd vole i za njega se bore iz dana u dan. Uveren sam da će naredni izbori na kom god nivou budu održani i kad god, pokazati da je rezultat, program i svakodnevna borba za bolje sutra građana Beograda ono što građani prepoznaju i da će SNS kao i mnogo puta do sada ubedljivo trijumfovati - zaključio je Mirković.

#Beograd

'