AKTUELNO

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Informer, Dragan J. Vučicević, za NOVO JUTRO televizije Pink, rekao je da akcija ROSU na severu Kosova nije imala za cilj nikakvo sprovođenje zakona, kao i da cela priča o navodnoj borbi protiv organizovanog kriminala, o pravnoj državi, nema nikakve veze ni sa čim od toga.

- Ta akcija je imala za cilj samo i jedino zastrašivanje Srba na severu Kosova i njihovo teranje da odustaju od života na severu Kosova. Cilj Prištine jeste da preuzme celu kontrolu nad severom Kosova. To je jedina njihova ambicija – rekao je Vučićević.

Kako kaže, u ostvarenju tog cilja oni imaju podršku određenih zapadnih centara moći i tako im je dozvoljeno ono što bi svakome drugom bilo zabranjeno.

- Oni su koristili prekomernu upotrebu sile i iživljavali su se nad nevinim narodom. Imamo izjave više svedoka i žrtava, od kojih su neki službenici međunarodne administracije na KiM. Oni svedoče o njihovom iživljavanju. Tukli su na svakoga na koga bi naišli. Upadali u kuće i lomili nameštaj. Čak su i repetirali pištolje i puške i pucali pored glava – rekao je Vučićević.

Prema njegovim rečima, očigledno je da to nije bila nikakva akcija niti borba protiv mafije i organizovanog krimiinala, već, kako doaje, akcija pokušaja zastrađivanja ljudi na severu Kosova, kako bi oni odustali od života tamo i otišli.

Foto: TvPink Printscreen

- Pokušavaće da povuku i neke radikalnije poteze na ubuduće. Država Srbija je jasno rekla i postavila crvenu liniju naše zemlju. Dakle, ukoliko neko pokuša novi pogrom i etničko čišćenje, Srbija će reagovati – rekao je Vučićević.

Kako kaže, i u ovoj situaciji smo imali još jedan grozan dokaz pristrasnosti zapadnih sila.

- Vlasti u Beogradu nisu bile upoznate sa akcijom koja je spovedena u utorak ujutru. Država je znala da se to sprema, predsednik je upozorio na mogući scenario, znalo se da spremaju napad i da se spremaju da hapse Srbe na severu koje će da optuže za criminal i korupciju. Sve to naravno izrežirano i montirano da bi se obezglavili Srbi na severu Kosova – rekao je Vučićević.

On je istakao da su neki od lidera Srpske liste lažno optuženi bez ikakvog dokaza, i bez ikakvog argumenta.

Foto: TvPink Printscreen

- Oni su uhapsili policajce sa severa za koje pretpostavljaju da mogu da im pruže otpor u slučaju napada na sever Kosova. Njihov grajnji cilj je da se uhapsi komandant za sever Kosova, kako bi i njega optužili i naterali da ne bude više tamo – rekao je Vučićević.

Kako kaže, cilj im je da svi Srbi za koje procenjuju da bi mogli da im budu pretnja na severu Kosova, žele da sklone.

- Nažalost, i ovde u Beogradu ima onih koji podržavaju ovaj napad. Đilasovci su javno podržali ovo prebijanje Srba. Sram ih bilo, oni su isturili Radu Trajković da priča kako je Vučić kriv za ovo na severu Kosova. Za šta smo krivi, za šta su krivi Srbi na severu Kosova? Zato što kao ona ne pristaju da ljube ruku Tačiju i Haradinaju – rekao je Vučićević.

#Dragan J. Vučićević

'