AKTUELNO

Srpska lista ocenila je danas da lider Narodne stranke Vuk Jeremić i pojedini opozicioni poslanici svoju nesposobnost i nemanje ikakve politike, kao i nespremnost da se suoče sa katastrofalnom politikom koju su, dok su bili na vlasti, sprovodili na KiM, prikrivaju političkim floskulama i begom od dijaloga.

Predstavnici nekadašnjeg režima Vuk Jeremić i Dragan Djilas, odlukom da ne prisustvju sednici o Kosovu i Metohiji nastavljaju politku "zabijanja glave u pesak", navodi Srpska lista i dodaje da ti predstavnici bivše vlasti nikada nisu mogli ni da sanjaju podršku koju, zbog svoje miroljubive i odgovorne politike i na KiM dobija predsednik Aleksandar Vučić.

- Mi, Srbi sa KiM, dobro se sećamo njihovog plana najbolje oslikanog u glupom, i po Srbe najgorem pitanju koje je najveći politički 'šarlatan i štetočina' Vuk Jeremić postavio Međunarodnom sudu, a kojim je dat legitimitet tzv. Kosovu - navodi Srpska lista.

U saopštenju SL podseća da srpski narod podržava politiku Aleksandra Vučića jer ta politika u kojoj se predsednik Srbije i direktor Marko Đurić sa Vladom Srbije kao lavovi bore za opstanak srpskog naroda, za bezbedost i mir, ali i budućnost svakog deteta na Kosovu i Metohiji.

- Nesumnjiva činjenica da je od 2000. do 2012. godine srpski narod na Kosmetu pođednako patio zbog zuluma ekstremista, koliko i zbog nesposobnosti tadašnjeg režima da ga zaštiti i unapredi im životne uslove - rekao je on.

#Dragan Đilas

#Srpska lista

#Vuk Jeremić

'