AKTUELNO

Predsednica Gruzije je ukazala na važnost Dačićeve posete za unapredjenje saradnje dve prijateljske države i zahvalila Srbiji na podršci teritorijalnom integritetu Gruzije.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i predsednica Gruzije Salome Zurabišvili ocenili su danas u Tbilisiju da najveći potencijal za razvoj saradnje dve zemlje imaju oblasti privrede, kulture, turizma i evropskih integracija.

Dačić je ukazao na važnost daljeg unapredjenja bilateralne saradnje u svim oblastima od obostranog interesa i izneo zahvalnost Beograda na snažnoj podršci Gruzije teritorijalnom integritetu Srbije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako se navodi, predsednica Gruzije je ukazala na važnost Dačićeve posete za unapredjenje saradnje dve prijateljske države i zahvalila Srbiji na podršci teritorijalnom integritetu Gruzije.

Zurabišvili je šefa srpske diplomatije upoznala sa svojom vizijom razvoja Gruzije, saradnje sa EU, najvažnijih strateških ciljeva te zemlje kao i rešavanja otvorenih pitanja u regionu u kontekstu poštovanja medjunarodnog prava i teritorijalnog integriteta suverenih država, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su konstatovali da oblasti privredne saradnje, kulture i turizma imaju najveći potencijal za razvoj, kao i saradnja u evropskim integracijama, dodaje se u saopštenju.

Pročitajte još: Stefanović i Kif razgovarali o policijskoj saradnji, posebno o terorizmu (FOTO)

#Gruzija

#Ivica Dačić

#Sastanak

'