AKTUELNO

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković prisustvovala je danas u ime Srbije inauguraciji novoizabrane predsednice Gruzije Salome Zurabišvili.

Gojković je prisustvovala svečanoj ceremoniji u gradu Telavi, a potom će biti i gost na svečanoj večeri koju priređuje predsednica Zurabišvili, saopšteno je iz srpskog parlamenta.

Gojković je prenela čestitke predsednika Srbije Aleksandra Vučića i izrazila uverenje da će Srbija i Gruzija nastaviti da razvijaju dobre i prijateljske odnose.

Foto: Tanjug

Gojković je razgovarala sa ministrom spoljnih poslova Gruzije Davidom Zalkalianiem, kao i sa predsednikom Parlamenta Iraklijem Kobahidžeom i navela da je Srbija opredeljena za dalji razvoj i unapređenje saradnje na svim poljima, kao i na parlametarnom nivou i na ekonomskom planu.

Ona je zahvalila Gruziji na nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije, kao i na tome što je glasala protiv prijema takzovano Kosovo u Interpol na Generalnoj skupštini održanoj u Dubaiju.

Gojković je razgovarala i sa brojnim visokom zvaničnicima na marginama inauguracije predsednice Gruzije o unapređenju bilateralnih odnosa i razvijanju saradnje, među kojima i sa predsednikom Parlamenta Azerbejdžana Ogtajom Asadovim, predsednikom Senata Češke Jaroslavom Kuberom, predsednikom Parlamenta Litvanije Viktorasom Prankietisom, kao i predsednikom Parlamenta Poljske Merekom Kuhčinskim, navodi se u saopštenju.

#Maja Gojković

'