AKTUELNO

Ministri odbrane Srbije i Rusije sastaju se šesti put od kad je Aleksandar Vulin preuzeo resor odbrane.

Odnosi između ministarstava odbrane Srbije i Rusije su na najvišem istorijskom nivou, a ove godine je značajno povećan broj planiranih aktivnosti u okviru bilateralne vojne saradnje izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin na sastanku sa ruskim kolegom Sergejem Šojguom.

- Mogu samo da se zahvalim predsedniku Putinu i predsedniku Vučiću zbog načina na koji su ostvarili vojno-tehnički sporazum i zbog načina na koji se on sprovodi - rekao je Vulin koji se na odvojenom sastanku u okviru Osme bezbednosne konferencije u Moskvi sastao sa Šojguom, saopštilo Ministarstvo odbrane.

On je istakao da se sve sprovodi kako je i dogovoreno, i da dve zemlje imaju razloga da budu ponosne na odnose naših ministarstava.

To je šesti susret ministara odbrane Srbije i Rusije od kad je Aleksandar Vulin preuzeo resor odbrane.

Foto: Ministarstvo odbrane

Ministri su se složili da je učešće na zajedničkim vežbama značajno za vojske obeju zemalja i posebno istakli da se odnosi pripadnika Vojske Srbije i oružanih snaga Ruske Federacije na najbolji način učvršćuju na terenu.

Ministar Vulin je izrazio zabrinutost zbog formiranja takozvane "vojske Kosova" i zahvalio se ministru Šojguu za doslednu podršku Ruske Federacije Srbiji.

Ministar Šojgu je prihvatio poziv ministra Vulina da dođe u posetu Srbiji. Njegov dolazak u Beograd očekuje se u toku 2019. godine.

#Aleksandar Vulin

#Sastanak

#Sergej Šojgu

'