AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova, odbrane i dijaspore Republike Kabo Verde, Luisom Filipeom Tavarešom.

Na početku sastanka, ministar Vulin zahvalio je ministru Tavarešu zbog principijelne pozicije Republike Kabo Verde i na naporima i ličnom doprinosu zbog nepriznavanja tzv. "Kosova" kao nezavisne države, uprkos brojnim pritiscima kojima je ta zemlja bila izložena.

Time je, kako je naglasio ministar Vulin, Kabo Verde pokazao svoju hrabrost, ali i da ume da ceni slobodu, jer "vrednosti i želja za slobodom spajaju dva geografski udaljena naroda i države", saopštilo je resorno ministarstvo.

Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Srbije predložio je kolegi iz Kabo Verdea, u narednom periodu, potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti odbrane kao pravnog okvira za saradnju dveju vojske.

Ministar Tavareš naglasio je snažne istorijske veze i odlične političke odnose dve zemlje.

Takođe, on je naglasio da je Republika Kabo Verde potvrdila da je siguran i pouzdan partner Srbiji na Atlantiku, i još jednom istakao principijelan i jasan stav u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. "Kosova".

Ministar Tavareš uputio je ministru Vulinu poziv za zvaničnu posetu Republici Kabo Verde u narednom periodu.

#Aleksandar Vulin

#Ministarstvo odbrane

'