AKTUELNO

Na TV Pink emitovana je specijalna emisija "Stop nasilju" u kojoj su gosti osudili ponašanje pristalica Saveza za Srbiju i njegovih lidera.

Pristalice Saveza za Srbiju najavile su za danas, na godišnjicu bombardovanja Beograda od strane nacista, upad u zgradu Televizije Pink na Dedinju. Čelnici i zaposleni na ovoj televiziji, kao pravi domaćini, dočekali su Vuka Jeremića, Boška Obradovića, Dragana Đilasa i Boška Stefanovića muzikom, pićem i dobrom energijom.

Ova četvorica su, za uzvrat, doneli novinarima venac, simbolično na taj način sahranjujući ovu profesiju.

Foto: Pink.rs

Jedna od gošći večerašnjeg specijala je i supruga tragično nastradalog Olivera Ivanovića, Milena, koja se nalazila unutar zgrade TV Pink dok je "četvorka iz pakla" ispred, na trotoaru, polagala venac sa slikom ubijenog lidera Građanske inicijative SDP.

Ivanovićeva je uoči svog gostovanja na Televiziji Pink od 20 časova, osudila ponašanje pojedinih lidera opozicije koji su nosili sliku njenog supruga i polagali venace ispred ograde naše televizije, rekavši da je strašno što se nastavlja zloupotreba njegovog lika i dela.

Foto: TvPink Printscreen

- Ovo doživljavam kao uvredu i smatram da se pravda i istina traže na drugačiji način – ocenila je Ivanovićeva za Pink.rs.

Ona je poručila da ovo nije pravi način na koji se dolazi do istinine i da ovako odmažu da se do nje uopšte dođe.

Gostujući na TV Pink, Milena Ivanović je rekla da to što je SzS danas radio, nije način da se dođe do istine.

- Odmažu svima nama koji želimo do istine da dođemo, nije u redu, treba da postave crvene linije preko kojih se ne ide. Mi od početka nemamo informacije sem raznoraznih spekulacija, svi mi da se angažujemo i dođemo do istine, možda i gora situacija od onoga što se Oliveru desilo je ta što se zloupotrebljava Oliver i što se onemogućava da se dođe do istine - kaže Ivanovićeva.

Foto: TvPink Printscreen

Kaže da to što rade nije način da se do istine dođe, te da ni ne misle na Olivera, već na sebe.

- Svi oni daju sebi za pravo da govore koliko su ga voleli i poštovali. Evo i danas sam doživela niz uvreda na svoj račun, ali to mene neće da spreči da dođem do istine, neće me sprečiti da pronađem onog ko je mom Bogdanu oduzeo oca. Ja govorim samo istinu i to dugujem Oliveru i svom sinu - kaže Ivanovićeva za Pink.

Kako kaže, bila je uz svog muža u najtežim godinama.

- Svačije je pravo da dođe na grob i to je u redu, ali ne možete mene da slažete, zato što sam sa Oliverom bila u najtežim godinama njegovog života i znam šta mu se sve dešavalo i kada je izašao iz zatvora i kada se kandidovao - kaže ona.

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Informer" Dragan J. Vučićević rekao je za Pink da je Bolesna, mržnja, histerija, nemoć, frustracija, to se tako zove. Čovek koji je ovde radio godinama, on se na onakav primitivan način sprda sa pinkom. 5000 evra dnevno je tražio dan snimanja emisije Bravo šou. Danima su hteli da dođu, pogledajte Tviter, ali Nisu smeli da dođu, pa prave haos po Beogradu, to je njihova politika. Zato što ih se skupilo tek nešto više od 1000, zato nisu smeli da dođu. Dilber iz Čačka došao da ruši centar Beograda.

Foto: TvPink Printscreen

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da "opozicija nije ko najviše pljune, ko najviše sruši i drekne, već onaj ko ima ideju".

- Da li treba da razgovaramo sa njima o tome šta treba da uradimo, da ih umilostivimo da ne ruše znakove. To nije dijalog i to nije politika. Urlanje i ovakvo ponašanje opozicije ne dozvoljava da se sa njima razgovara. Njihova platforma je da se sruši ono što drugi rade - kaže Vulin.

Foto: TvPink Printscreen

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić zapitao je da li je normalno da neko ruši nešto što drugi rade.

- Da su oni uradili to što mi radimo, mi ne bismo morali. Đilas nije znao da bilo šta uradi. Zašto nisu sredili Beograd, otvorili muzeje? Napravili su najskuplji most u Evropi. Ko normalan može biti protiv radova? Dođe huligan iz Šapca i ruši Beograd. A Đilas, bivši gradonačelnik prestonice, ruši svoj grad. To znači da ga mrzi, i mrzi ga kad mu je ostavio milionske dugove - kaže Vesić za Pink.

Vučićević kaže da su Đilasovi protesti propali, a da se i ovog trenutka divlja u centru Beograda.

- Razvaljuju kocke, a njihovo obezbeđenje u žutim prslucima obezbeđuje rušenje. Ako je neko nenormalan, neka podrži politiku rušenja.

Vulin je čestitao MUP-u na uzdržanosti i na tome što su uspeli da sačuvaju mir, a da se ipak ne desi ono što Đilas i ekipa žele.

- Oni žele incidente i nemire - kaže Vulin. Podseća da je danas 6. april, dan kada je ovaj dan 1941. ubijen.

Na ovaj dan se, kaže, ne ruši Beograd.

- Ovaj grad je bombardovan 1999. i 1941. na ovaj dan i mogli su, iz pijeteta prema poginulih, da ga ne ruše barem danas - kaže ministar. Vučićević kaže da je epilog, to što nisu došli ispred zgrade TV Pink, očekivan.

Podseća na upad u Javni servis, opkoljavanje Predsedništva, te da je reč o "gomili kukavica koja misli da nasiljem treba oteti vlast".

Vesić podseća na napade na radnike Skupštine Beograda, napade na radnike Gradske čistoće, radnike na Trgu republike. Istakao je i da ne razume napade koji su organizovani baš na ovaj dan.

Saša Milovanović, direktor "Srpskog telegrafa" kaže da su najave o tome da će se upasti na TV Pink trajali danima, a da se ispostavilo da su "heroji samo kada treba da tuku žene". Zapitao je šta bi bilo kada bi oni došli na vlast, te da bi nas "sve verovatno pobili".

- Oni govore da se jako dugo radi Trg republike, a sada će lomljenjem materijala odužiti radove! Uništeni materijal će platiti građani ove zemlje - kaže Milovanović za Pink.

Foto: TvPink Printscreen

Istoričar Nemanja Starović kaže da smo večeras videli stravičnu zloupotrebu tragedije Olivera Ivanovića i njegove porodice. Niko od njih, kako kaže, nije bio tu za njega kada mu je trebalo.

- Licemerni su i jurcaju ka jeftinim političkim poenima - kaže Starović. Kada je reč o rušenju Beogradu, rekao je da je poruka da prestonica ne treba da se razvija.

Foto: TvPink Printscreen

Milovanović kaže da je SzS kukavički, da se znalo da su protesti politički, a da je SzS preuzeo proteste nakon upada u Javni servis, a sve sa ciljem da Đilas ponovo dođe na vlast.

Kada je reč o tome da su pristalice SzS gađali policajce jajima ispred zgrade Vlade, Milovanović kaže da se nasiljem priprema 13. april. Ne očekuje puno ljudi tog dana jer je danas, kako kaže, bilo oko 1.000 ljudi.

Vulin kaže da postoji jako licemerna škola: ako ste pristalica vlasti, prema vama je svako nasilje dozvoljeno.

Milovanović kaže da su mnogi zgroženi činjenicom da vandali ruše grad, da određuju ko sme da prođe, uđe, da blokiraju i slično, a da oni prolaze nekažnjeno.

Vučićević kaže da nasiljem žele da izazovu reakciju vlasti, pa da sebe predstave kao žrtvu.

#Milena Ivanović

#Televizija Pink

#emisija

'