AKTUELNO

Lider SRS Vojislav Šešelj rekao je da se protivi dugo očekivanom zakonu o poreklu imovine, kojim se uvodi provera nekretnina i pokretnosti od 2007. godine kao što je bio i protiv Đinđićevog zakona o retroaktivnom plaćanju poreza na ekstra profit.

- Mislim da se kod nas političari, ministri i ostali zaleću, učini im se nešto kao privlačno, pravedno i pravično i onda se zalete traženjem normativnog rešenja kako to da postignu. To nije normativno rešenje koje je u skladu sa ustavom - istakao je Šešelj.

Šešelj je ocenio da on nema nikakvu upotrebnu vrednost.

Foto: TvPink Printscreen

- Kod nas postoji Zakon o porezima, gde proces naplate poreza zastareva nakon pet godina. A oni bi sad naplaćivali porez unazad, od 2007. godine, što već ruši pravni sistem, tako ćemo tako srušiti već postojeće zakone, na šta to liči?- zapitao se on.

- Porez se plaća na svaku imovinu, čak i na poklon i ako on nije plaćen na vreme onda je država kriva što nije uspela da ga naplati - naglasio je Šešelj.

Foto: TvPink Printscreen

- To se sve zove poreska evazija, izbegavanje plaćanja poreza. To postoji u svakoj zemlji na svetu, jedino, ako ga sudite za krivično delo i onda radnjom izvršenja krivičnog dela dokažete da je stekao tu imovinu, e onda tu imovinu možete oduzeti. Bez gonjenja za krivična dela ovo je besmisleno i opasno i ne bi trebalo u to da se upuštamo - ocenjuje Šešelj i dodaje da su te ideje su nedemokratskog i totalitarnog karaktera.

Sa ekonomske strane, kako navodi, pašće cene nekretnina i tvrdi da onaj ko se na razne nezakonite načine dokopao veće količine novca on će i dalje da sakriva taj novac.

#Vojislav Šešelj

#Zakon

'