AKTUELNO

Šef odborničke grupe SNS Aleksandar Mirković ocenio je da su predstavnici odborničke grupe Savez za Srbiju bojkotom sednice Skupštine grada jasno pokazali da im nije stalo do građana Beograda.

Dodao je da su na taj način izneverili i ljude koji su glasali za njih jer je po Poslovniku Skupštine grada Beograda, podsetio je, svaki odbornik dužan da prusustvuje sednicma.

- Njihov bojkot neće uticati na rad Skupštine grada niti će to Beograđani osetiti jer je i prethodnih deset sednica Savez za Srbiju bojktovao njen rad, ali ne svojim neprisustvovanjem, već time što su svaku sednicu gledali da iskoriste za ličnu promociju, a skupštinsku govornicu videli kao pozorinicu za prikupljanje jeftinih političkih poena - rekao je Mirković novinarima u holu gradskog parlamenta.

Kako je rekao, sramotno je to što ljudi koji su zadužili Beograd pričaju da aktuelna vlast mrzi glavni grad.

- Videli smo ko to radi, oni koji napadaju radnike gradskog preduzeća. Oni su zaslepljeni mržnjom...oni kažu da ne žele da sede sa nama u skupštinskoj sali, a u stvari mi ne želimo da sedimo sa njima od kada su pozivali na silovanje premijerke Ane Brnabić - rekao je Mirković.

Dodao je da je odbornike aktuelne vlasti sramota da sede u skupštinskoj sali zajedno sa onima koji pozivaju na nasilje i linč.

Mirković je naveo da će sadašnja vlast i ubuduće nastaviti da se bori za građane.

Odbornici SZS odlučili su da će bojktovati sednicu na kojoj je trebalo da se raspravlja i o rebalansu budžeta, navodeći da je "bruka i sramota" da se o rebalansu budžeta raspravlja već u februaru.

Budžet je usvojen krajem prošle godine.

Inače, sednica je odložena za 4. mart jer odbornicima na vreme nije dostavljen materijal.

#Aleksandar Mirković

#Bojkot

#SNS

#SZS

#Skupština Srbije

'