AKTUELNO

Građanima nije pravo što im okupiraju grad i maltretiraju celokupno stanovništvo. Molim naše članove da budu trpeljivi i da im ne odgovaraju, jer oni idu upravo na sukob, rekao je za Novo jutro televizije Pink, Vladimir Đukanović, narodni poslanik SNS.

Komentarišući poslednje poteze opozicije koji prete linčovanjem svakoga ko ima različito mišljenje, Đukanović je rekao da je to jedna oligarhija i grupa ljudi koja smatra da imaju pravo da pljačkaju ovo društvo.

- Metodologija koju oni koriste kako bi se domogli vlasti je strašna. Neko čija je politika prebijanja radnika Gradske čistoće, ima sasvim sigurno veliku nervozu. I to takođe pokazuje da su im sponzori nervozni. Njih ne zanimaju više izbori, već da jedan mali broj radikalizuju do te mere, da bi oni zatim napadali druge, a sve to sa ciljem kako bi nasiljem došli na vlast – rekao je Đukanović.

Kako kaže, normalnim ljudima nije pravo što im oni okupiraju grad i maltretiraju celokupno stanovništvo.

Foto: TvPink Printscreen

- Molim naše članove da budu trpeljivi i da im ne odgovaraju, jer oni idu upravo na sukob, i dodao:

- Mi moramo da ostanemo pribrani i da izbegnemo njihovu želju za građanskim sukobom, i molim naše članove da budu strpljivi i da ne odgovaraju na provokacije.

Osvrnuvši se na odnose koje Kina ima sa ostalim zemljana na svetu, ali pre svega na odnos Kine i Srbije, Sanja Arežina, politikolog i autor knjige „Kina u Evropi“, naglasila je da Kina sebe ne naziva uvek velikom silom, već velikom državom, koja se ponaša veoma skromno.

- Kina je postigla status prve trgovinske sile sveta, a već se može reći i da je prva ekonomska sila sveta. To narastajuće prisustvo Kine u svim delovima sveta izaziva poprilično određene strahove velikih sila, prvenstveno SAD, zatim i Velike Britanije, jer prosto neki segmeni kineske spoljne politike bivaju prezentovani u nekom svetlu koje možda ne odgovara nekim državama – rekla je Arežina, i dodala:

Foto: TvPink Printscreen

- Srbija sa Kinom ima strateški dobre odnose, i Srbija u tom projektu „Pojasa i puta svile“ ima značajan deo. Mi smo iz tog invesiticionog fonda opredeljenog za države 16+1, dobili između četri i pet milijardi evra. Od toga tri vrlo značajne investicije Si Đin je uložio u RTV Bor, takođe i u Železaru negde oko 45 miliona evra.

Đukanović je istakao da je neverovatna činjenica da postoje neke uticajne zemlje koje su odbile da učećne na jednom forumu u Pekingu, jer Si Điping nije mogao da im garantuje koje godine će da poseti njihovu zemlju, a kako dodaje, kod nas dolazi već drugi put u roku od tri godine.

Kako kaže, sada imamo situaciju da nam evroazijska unija otvara slobodno tržište, i dodaje, da je iz ruskih ministarstava najavljeno, i dodaje, da će Srbija ući u taj aranžman slobodne trgovine u okviru evroazijske unije.

#Opozicija

#Politika

#Vladimir Đukanović

'