AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Upravnog odbora Gasproma Aleksejem Milerom, sa kojim je razgovarao o razvoju srpskog gasnog tržišta.

Na sastanku je konstatovano da je nastavljen rast isporuke ruskog gasa na teritoriji Srbije, koji je u 2018. godini iznosio 2.150.000.000 metara kubnih, što predstavlja rezultat rasta srpske privrede, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednikaSrbije.

Foto: Tanjug

Tokom susreta razmatrani su i novi gasni projekti, koji bi trebalo da povećaju energetsku bezbednost Srbije i sigurnost u snabdevanju ovim značajnim energentom.

Sagovornici su se saglasili da prioritet predstavlja projekat proširenja podžemnog skladišta gasa "Banatski dvor" sa 450.000.000 na 750.000.000 metara kubnih, kao i izgradnja gasno-transportnog sistema na teritoriji Srbije od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom, koji bi trebalo da obezbedi diversifikaciju snabdevanja gasom za ceo region.

Foto: Tanjug

Sastanku predsednika Vučića sa predsednikom UO Gasproma Aleksejem Milerom prisustvovali su i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin i ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić, navedeno je u saopštenju.

#Aleksandar Vučić

#Gasprom

#gasovod

'