AKTUELNO

Član predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je da lider SZS Dragan Đilas pokazuje nervozu i preti neistomišljenicima, zato što je prošlo vreme kada je on, Đilas, mogao da odlučuje o žživotu ljudi, uređuje sve medije i manipuliše građanima i istraživanjima, koja danas pokazuju da nije popularan.

Vesić je tako reagovao na seriju postova koje je Đilas objavio na svom Tviteru.

Đilas na Tviteru, navodi Vesić, već danima preti ljudima koji se usude da misle drugačije.

Tako je, kaže, posle novinara Blica, kojima je pretio u petak zbog objavlljivanja istražživanja, danas na njegovoj meti direktor IPSOS-a, agencije za istražživanje javnog mnjenja.

Objavljujući njegovo prezime i mesto gde živi, Đilas je čoveku koji se bavi istraživanjem javnog mnjenja i njegovoj porodici nacrtao metu, ističe Vesić.

Prema njegovim rečima, Đilas očigledno mrzi ljude koji su pošteno zaradili novac, jer on je pare zaradio koristeći politički uticaj i držžavnu funkciju.

- Đilas očigledno mrzi i istražživanja javnog mnenja, jer u njima nije popularan baš zato jer svi građani Srbije znaju kako je zaradio novac koji danas ima. Đilas mrzi medije koji objavljuju istražživanja javnog mnenja, jer je on naučio da upravlja medijima onako kako je to radio u periodu od 2004 - 2013, kada ga je pokojna Verica Barać optužživala da vlada medijima u Srbiji - rekao je Vesić.

Vesić ocenjuje i da je Đilas nervozan i jer se projekat Beograd na vodi uspešno razvija, zato što se grade nove zgrade a stanovi se kupuju.

- Jer, Đilas je lagao ljude tvrdeći da se Beograd na vodi nikada neće izgraditi, da je to samo maketa i prevara. Sada kada svi vide da je lagao krivi su mu ljudi koji kupuju stanove od novca koji su pošteno zaradili, za razliku od njega. I na kraju, dok je bio gradonačelnik Đilas ni kamen nije bio u stanju da pomeri iz Savskog amfiteatra, a ne da ukloni šine, vagone i ruglo koje građani decenijama pamte - rekao je Vesić.

On je podsetio i da je Đilas nekoliko godina ranije sam promovisao u Kanu projekat Grad na vodi, koji, kaže Vesić, nije znao da sprovede.

#Dragan Đilas

#Goran Vesić

'