AKTUELNO

Član Predsedništva SNS Goran Vesić rekao je danas da se lider Saveza za Srbiju Dragan Ðilas, pretnjama stranim investiorima, pridružujuje Tačiju i Haradinaju u nameri da izazovu nestabilnost u Srbiji i zaustave njen ekonomski rast i priliv investicija.

Đilas je sinoć u Leskovcu rekao da će sva imovina, koja je proteklih godina prodata strancima, kako navodi, u bescenje, postati srpska.

- Poručujemo onima koji danas kupuju Srbiju za nikakve pare: Sve će biti vraćeno. Pare ćemo im vratiti, ali to mora da bude srpsko - kazao je Đilas, kako su preneli mediji.

Vesić je, u reagovanju, naveo da ne prođe ni dan, a da Ðilas ne preti stranim investitorima.

On ocenjuje da se posle odluke prištinskih vlasti da uvedu varvarske takse od 100 odsto na srpske proizvode, sa ciljem da se izazove politička nestabilnost u Srbiji kako ona ne bi više napredovala, tim naporima sinoć u Leskovcu priključio i Ðilas, preteći stranim investitorima da će ih izbaciti iz Srbije i ukinuti sva radna mesta u fabrikama koje su otvorili.

Reagujući na Ðilasovu izjavu da će sva imovina, koja je, kaže, prodata proteklih godina strancima u bescenje, postati srpska, kada on preuzme vlast, Vesić pita:

- Zašto Draganu Ðilasu, čije su četiri povezane firme u vreme dok je bio gradonačelnik Beograda imale promet od 300 miliona evra, smeta napredak Srbije?" i odgovara da je to zato što Ðilas svoju budućnost vidi samo u zemlji u kojoj on sa svojima obrće stotine miliona evra, a narod nema posla ili radi za minimalac od 161 evra ili prosečnu platu od 330 evra...

- Tako bi izgledala Srbija Dragana Ðilasa i Vuka Jeremića - kaže Vesić.

I sve bi Ðilas da podržavi osim ono na čemu je on sam zaradio milione - na prodaji reklamnih sekundi, dodao je on.

- I sve u Srbiji, ako se Ðilas bude pitao, treba da stane, i proizvodnja u Boru, i proizvodnja u Meiti, i poljoprivredna proizvodnja, jer je za Ðilasa važno da jedini srpski proizvod budu reklamne sekunde, čime se on privatno bavi - navodi on.

Vesić ponavlja da je Ðilasova imovina kada je postao gradonačelnik bila ženina kuću na Dedinju, automobil SAB i 70 hiljada evra ušteđevine, a kada je otišao sa vlasti - prijavio je, kaže Vesić, da samo u nekretninama ima 24 miliona evra, kako je prijavio državi, ali i 300 miliona evra koliko su obrnule njegove četiri najveće kompanije u periodu između 2008 - 2012. godine.

Te firme nisu proizvodile, taj prihod nije od plate gradonačelnika, konstatuje Vesić već od prodaje reklamnih sekundi, od rijaliti programa, Kuće velikog brata u objektu koji je "oteo" deci u Pionirskom gradu.

U vreme građani Srbije su imali 161 evro minimalnu zaradu i 330 evra prosečnu platu, navodi Vesić.

Tako Ðilas vidi Srbiju, njemu milioni, građanima po koja stotina evra, navodi Vesić i zaključuje: Ðilas može da ima milione, ali podršku građana ne može da kupi.

#Dragan Đilas

#Goran Vesić

#Hašim Tači

#Ramuš Haradinaj

'