AKTUELNO

Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije i aktuelni olimpijski prvak u rvanju rekao je za Novo jutro televizije Pink da treba uključiti što više dece u sport da su deca i mladi budućnost Srbije.

Majske nagrade, koje su najveće sportsko priznanje u Srbiji, ove godine svečano će biti dodeljenje 18.maja u Narodnoj skupštini.

- Na čelo Sportskog saveza sam došao 27. decembra prošle godine i zbog toga što ta nagrada treba da ima svoju težinu smanjili smo broj nagrada, po jedna za svaku kategoriju. Za jednu kategoriju smo napravili izuzetak - kazao je Štefanek.

Štefanek, je rekao da je to priznanje koje neko zaista mora da zasluži.

On je dodao da mu je lakše da bude na strunjači nego da radi u kancelariji.

Foto: Printscreen

- Sada sam počeo da razumem funkcionere. Teško je svima izaći u susret, mi se maksimalno trudimo da pomognemo koliko god možemo. Obilazimo teritorijalne Saveze i gledamo i rešavamo njihovu problematiku na najbolje načine. Teško je voditi ovakvu sportsku instituciju, koja je najveća na Balkanu, ali ja sam uvek bio spreman na izazove, kao i sada - istakao je Štefanek.

Kako kaže, ima dobre ljude oko sebe i biće još novina i promena.

- Mi radimo na tome da uključimo ljude iz dijaspore da se bore za Srbiju i da nastupaju za nas. Radimo na tome, neće biti lako jer ne može sve odjednom. Mislim da treba da uključimo što više dece u sport i mislim da su deca i mladi budućnost Srbije - ocenio je Štefanek.

Davor Štefanek je rekao da mu je sledeći cilj Svetsko prvenstvo u Budimpešti u oktobru, za koje počinje sa pripremama već u subotu, kada putuje u Ameriku.

- Nadam se da ću pokazati da mogu da budem predsednik Sportskog saveza i da osvajam medalje - rekao je Štefanek.

#Davor Štefanek

#Rvanje

#deca

'