AKTUELNO

Predsednik Sportskog saveza Srbije (SSS) Davor Štefanek izjavio je danas da očekuje veliki broj dece i sportista na Sajmu sporta, koji se održava od 20. do 22. septembra na Adi Ciganliji.

Štefanek je rekao da slogan ovogodišnjeg Sajma sporta glasi "Sport je život, život je sport".

- Svi mi sportski radnici živimo sport svakodnevno, te mislim da ima smislu slogan koji je smišljen ove godine. Trinaesta godina da se uspešno organizuje Sajam. Od danas, do 22. septembra traje - rekao je za Novo jutro Jovane Jeremić na TV Pink Štefanek.

Kako je naveo, prošle godine je prezentovano 50 sportova, a ove godine će biti prezentovano preko 80.

- Svi mališani koji dođu, mogu da se upoznaju sa sportom koji pruža Republika Srbija. Mnogo sredstava se ulaže u sport, zahvaljujući predsedniku koji se razume u sport, imamo uslove koje danas imamo - istakao je Štefanek i dodao da smo na Olimpijskim igrama ostvarili fantastičan uspeh.

Foto: TV Pink Printscreen

On je naveo da ga posebno raduje što su poslednjih godina našoj deci upravo naši sportisti heroji.

- Glavni cilj SSS je da pokušamo da deci prikažemo šta Srbija nudi od sportova, zatim koliko se ulaže u sport, kakva nam je trenutna sportska infrastruktura zahvaljujući državi Srbiji i predsedniku Srbije. Mnogo se ulaže u sport i sportsku infrastrukturu. Želimo da privučemo decu u sale, bazene, fudbalske, košarkaške, rukometne terene... Bitno nam je da nam se deca bave sportom, a i da se stariji ljudi uključe i da se i oni bave sportom. Čim se deca, roditelji, bake, deke budu pokrenuli i nacija će nam biti zdravija, a i jača - izjavio je ranije je Štefanek.

Autor: Marija Radić